10 grunner til at hunden din kaster opp etter å ha spist (2024)

Det er middagstid og kompisen din er spent på middagen hans, og sluker alt på rekordtid.Tretti minutter senere hører du lydene ingen kjæledyrseier vil høre ... oppkast ... på teppet.Ewww ...

  Hvorfor skal hunden din kaste opp slik?Og hvorfor skjer det så nært tomme tid?

  Det kan interessere deg å viteDet er to typer oppkast: akutt og kronisk.

  AkuttOppkast er en plutselig episode, vanligvis brakt ved å spise for mye og for fort og varer generelt bare en dag eller to.

  Kroniskoppkast pågår og betyr at hunder kan kaste opp 1-2 ganger per dag og sannsynligvis har andre symptomer som vekttap, smerte og depresjon.

  Hvorfor hunder kaster opp etter måltider

  1. Spiste eller drakk for fort

  Du vet når du ser den store spy av oppkast i nærheten av matskålen deres?Det ser ut som mat, men har også væske i seg.Dette er et kjent tegn på at hunden din sluker maten for fort.

  Dette blir et problem i husholdninger med flere hund når den ene hunden regelmessig spiser maten til de andre hundene, noe som forårsaker uregelmessige spisevaner og matbinging.Dette er en situasjon der en elektronisk mater kan løse problemet med en hund som trenger å spise raskt for å få mat.Du kan også vurdere å mate hundene i separate områder, slik at de føler seg trygge nok til å spise i sitt eget tempo.

  Hvis du ser en liten sølepytt med klar væske nær bollen, drikker hundene dine sannsynligvis for fort.For å lindre dette, hold en full skål med rent vann innen rekkevidde til enhver tid slik at hundene dine kan slure vann (og gjøre et stort rot) når de vil!

  2. Spiste for mye

  Vi vet at hunder kan bli super spent på måltidet og i utgangspunktet inhalerer maten i løpet av få minutter.Dette kan føre til å kaste opp rett etter å ha spist.Det er bare så mye plass i hundens mage.

  Noen mennesker bruker spesielle boller designet for å bremse valper.Outward Hound lager sakte materbollerI lyse farger som ser ut som runde labyrinter.De er spesielt designet for å bremse hunden din mens hun spiser, og de ser ganske groovy ut.

  10 Reasons Why Your Dog is Throwing Up After Eating (1)

  3. Åatere ikke-matvarer

  Denne rare spisevanen er ofte kjent som Pica og er mer vanlig enn du kanskje tror, spesielt for valper. En avMer vanlige former for PICA er koprofa*gi, eller spise bæsj.Dette er den irriterende vanen når doggo knicks bæsj ut av søppelboksen eller prøver å spise en velsmakende bæsj godbit på en tur.Ikke bare er dette en merkelig og grov vane, det kan også forårsake problemer for doggo.For det første kan det føre til at de ... du gjettet det ... kaste opp.Det kan også føre til tap av matlyst, sikling, slapphet og problemer.

  Mye av tiden er Pica bare en atferds ting med hunder.Noen ganger er det et symptom på en underliggende tilstand som leversykdom, parasitter, underernæring eller anemi.Hvis valpen din spiser ting de ikke skal spise, kan det være en god idé å gi dem andre ting å leke med likeJW Dog ToysellerKong behandler innehavere.De kan bare kjede seg.De kan også være engstelige og noen beroligende produkter som Vetri Science -ro eller kunne gjøre susen.

  En siste grunn til at hunder har Pica er frykt for å bli straffet.Hvis du har det vanskelig med hunden din, anbefaler vi at du investerer i litt trening for dere begge.Dere vil begge være mye lykkeligere.

  10 Reasons Why Your Dog is Throwing Up After Eating (2)

  6. Mat ingredienser

  Vi elsker alle å gi hundene våre den beste kvaliteten mat og godbiter, men tar vanligvis ikke hensyn til alle ingrediensene på etiketten.Hvis godbitene dine har fargestoffer, overflateaktive midler, emulgatorer, tilsetningsstoffer og konserveringsmidler, kan hunden din ha problemer med disse tingene i maten.

  En av de beste måtene å vite hva hunden din spiser på erLes etikettenFør du kjøper mat til dem.

  Typisk tørrmatmerke

  Denne maten, som er av anstendig kvalitet og høyt rangert, er fremdeles full av mange ekstra konserveringsmidler og kjemikalier.

  10 Reasons Why Your Dog is Throwing Up After Eating (3)

  Typisk våtmatetikett

  Denne våte maten, som viser lam som den første ingrediensen, har fremdeles mange konserveringsmidler og tilsatte næringsstoffer.

  10 Reasons Why Your Dog is Throwing Up After Eating (4)

  Det er misvisende å anta at alle disse konserveringsmidlene og vitaminene og mineralene er gode eller dårlige for hunden din.Det beste du kan gjøre er å utdanne deg selv om hva som fungerer for hunden din basert på å prøve forskjellige matvarer til du finner en som fungerer.

  5. Kommersielt bearbeidede bein

  Som vi nevnte tidligere, elsker hunder å spise ting over enn mat.De elsker også å tygge på ting som bein og pinner.Uunngåelig vil de fordøye noe av det bein og tre, noe som kan forårsake fordøyelsesproblemer og kaste opp.

  Det er mye motstridende informasjon tilgjengelig om å gi hunder bein, hva slags bein de trygt kan tygge, og hvor mye du trenger for å følge med på valper mens hun gnager bort på beinet.Vårt beste råd er å snakke med veterinæren din om bein.De vil ha mye erfaring med hunder som spiser bein og kan foreslå bein som er trygge for doggo.

  Våre venner på hundetid har enOmfattende liste over ting du bør vurdere når du velger et bein for hunden din.

  Hvis valpen din bare må tygge, så vurderefår henne en Nylabone, som er designet for å gnage uten å bryte ned eller splitte.

  6. Planter og trær

  Noen av våre favoritthus- og hageplanter er faktisk giftige for katter.American Kennel Club har en liste overplanter, busker og trær som er giftige for hunder. Listen nedenfor er trykt på nytt fra AKC -artikkelen:

  Busker

  • Azaleas og Rhododendrons (Rhododendronspp.)
  • Holly
  • Hortensia
  • Eføy
  • Oleander (Nerium oleander)
  • Pionony
  • Sago palm (Cycas Revoluta)

  Trær

  • Svart valnøtt tre
  • Chinaberry
  • Frukttrær - det er gropene, babyen ...
  • Hestekastanje
  • Japansk barlind
  • Nøttetrær - for mange nøtter å spise ...

  Blomster

  • Krokus
  • Begonia
  • Chrysanthemum
  • Påskelilje
  • Foxglove
  • Geranium
  • Iris
  • Lily
  • Lily of the Valley
  • Tulip og Hyacinth

  Hva med gress?

  Å spise gress er en annen form for pica hos hunder og får ofte hunder til å kaste opp etter å ha spist noen.Studier har vist detDogset gress av forskjellige årsaker, inkludert forbedring av fordøyelsen, få en ernæringsmessig komponent de trenger og behandle ormer. Interessant,Bare 25% av hundene kaster opp etter å ha spist gress.Det reiser spørsmål om hvorfor hunder spiser gress.Det kan bare være at de er hunder og det er gress og hvorfor ikke?

  Når skal du bekymre deg for at hunder spiser gress?Når det kan være å bli brukt på gresset for å holde det frodig og bug fritt.Hvis du er ute og går og doggo bestemmer seg for å knaske på noen plen, omdirigere henne med noenkjempegode frysetørkede kylling godbiter.

  10 Reasons Why Your Dog is Throwing Up After Eating (5)

  7. Det er maten

  Hvis du bestemmer deg for å bytte hundens mat, må du huske ågjør det sakte.Å introdusere en ny mat for raskt kan føre til at Doggos fordøyelsessystem overreagerer.Et godt forhold for overgang er 1/4 nye matdager 1 til 3, og vokser til til 3/4 ny mat med dagene 7 til 10.

  Hvis hunden din plutselig begynner å kaste opp etter måltider og du ikke har endret matResultater.

  Hundemat, akkurat som menneskelig mat, utløper.Hold den etiketten hendig i tilfelle Dogbegins kaster opp.Informasjonen du bevarer er produktkoden og batch.Hvis du legger maten i en forseglingsbeholder, må du huske å kutte ut den delen av etiketten og tape den på beholderen.

  En god tommelfingerregel tilbys av stor kjæledyrpleie:

  • Kibble og våt mat kan vare opptil 2 år
  • Frossen mat kan vare noen måneder
  • Fersk mat kan vare noen uker

  Hvis hunden din trenger litt ekstra hjelp når du arbeider med et matovergangsproblem, kan dumate dem vanlig purret gresskar, som er en flott kilde til løselig fiber.EllerPrøv et probiotikumFor å gi magen et løft.

  8. Regurgitating mat

  Det er to typer matutkastingsprosesser som en hund bruker.En eroppkast, som betyr at maten delvis blir fordøyd og kommer opp fra magen og øvre tarm.Tilgi den grafiske detalj, men det er et viktig skille.DeEn annen måte hunder kaster ut matoppstøtog skjer mens maten fremdeles er i spiserøret,FØRMaten har begynt å fordøye.

  Opprøring skjer vanligvis på grunn av problemer, eller innsnevringer i spiserøret.Du kan fortelle om maten blir gjenopprettet fordi doggo sannsynligvis vil spise den maten igjen.Vi har alle sett hundene våre kaste opp og deretter spise den kort tid etter.

  En annen måte å fortelle om mat blir gjenopprettet er at hunden din ikke svirrer for å utvise maten, men lener seg og maten slags faller ut av munnen hennes.

  9. Stress

  Vi blir så bundet til hundene våre og vet at de får separasjonsangst og til og med kan bli stresset og deprimert.Hundestress viser seg i mange former, inkludert tukket ører og haler, sikling, tempo, gjemmer seg og ... du gjettet det ... oppkast.

  Stress kan bringes av mange ting.Du kan elske å sykle i bilen, men valper kan bli syk.Eller han kan bekymre seg for at hver gang du kommer inn i bilen, er du på vei til det betyr gammel lege igjen.Å ha hund kaste opp i bilen er aldri morsomt.

  Så ... hvis pels babyen din er stresset av bilturer, gi dem enFin beroligende godbit før hånden.Og husk å ta dem med på bilturer til parken og kafeen og stranden slik at de kjenner bilturer = moro!

  10. En underliggende tilstand

  Sist, men absolutt ikke minst, er at hvis hunden din fortsetter å kaste opp og har andre symptomer, kan det bety at det er en mer alvorlig underliggende tilstand som trenger din oppmerksomhet.Her er noen alvorlige nedenfor:

  • Leversykdomer forårsaket av giftstoffer i nyre eller lever, dårlig strøm av væsker som skaper blokkeringer, medisiner eller medisiner som skader leveren og overdreven varme.
  • Pankreatitt, som er en betennelse i bukspyttkjertelen forårsaket av en blokkering eller skade på bukspyttkjertelen.
  • Cushings syndromer en vanlig endokrin sykdom hos middelaldrende hunder forårsaket av hundens binyrene som produserer for mye kortisol.
  • Parvoviruser et svært smittsomt virus som sprer seg raskt blant uvaksinerte hunder og unge valper.

  10 Reasons Why Your Dog is Throwing Up After Eating (6)

  Ring veterinæren hvis ...

  Hvis du ser katten din oppkast og noen av disse symptomene nedenfor også er til stede, kan du ringe veterinæren din med en gang:

  1. gjentatt oppkast
  2. Kan ikke holde vann nede
  3. slapphet eller listløshet
  4. kaldt, tørt, blekt eller gult tannkjøtt
  5. diaré
  6. blod i oppkastet
  7. blod i avføringen

  Hjelp dem til å føle seg bedre

  Hvis hunden din kaster opp og takler en sykdom, er det et par ting du kan gjøre med en gang for å få henne til å føle seg bedre.

  Den første er å slu*tte å mate matvarer til 6-8 timer etter siste gang de kastet opp.Når du gjeninnfører matvarer,Introduser sakte abland diett av hvitkokt (usesald) kylling og ris.

  Forsikre deg om at du har vann på hånden, da de sannsynligvis blir dehydrert.Bare følg med på dem når de drikker, slik at de ikke inntar for mye vann og starter oppkastsyklusen på nytt.

  Og få dem til å være i et koselig rom ved siden av deg.Trøstende går så langt med kjære som ikke har det bra.

  Freebie!Andre ressurser:

  Vi elsker oss noe stor forskning. Vi oppfordrer deg til ålære så mye du kanom hvorfor hunder kaster opp og hva du kan gjøre med det. Nedenfor er noen ekstra ressurser du kan lese!

  10 grunner til at hunden din kaster opp etter å ha spist (2024)
  Top Articles
  Latest Posts
  Article information

  Author: Kieth Sipes

  Last Updated:

  Views: 6144

  Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

  Reviews: 82% of readers found this page helpful

  Author information

  Name: Kieth Sipes

  Birthday: 2001-04-14

  Address: Suite 492 62479 Champlin Loop, South Catrice, MS 57271

  Phone: +9663362133320

  Job: District Sales Analyst

  Hobby: Digital arts, Dance, Ghost hunting, Worldbuilding, Kayaking, Table tennis, 3D printing

  Introduction: My name is Kieth Sipes, I am a zany, rich, courageous, powerful, faithful, jolly, excited person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.