18 vihjettä häiden suunnitteluun naimisiin menemiseen budjetilla - Times Money Mentor (2024)

Häät ovat ihania, mutta niissä on yleensä mojova hintalappu, sillä Ison-Britannian keskimääräiset häät maksavat noin 18 000 puntaa.

Yhdistyneen kuningaskunnan inflaatioon 40 vuoden huipulla, ja monet parit kokevat nipistyksen nousun ansiostaenergialaskutjaruokaa. Hyvä uutinen on, että voit silti pitää tyylikkäät häätbudjetti.

Tämä artikkeli kattaa:

 • Hääkustannusten täydellinen erittely
 • Kuinka laatia hääbudjetti
 • Tapoja leikata hääsi kustannuksia
 • Onko halvempaa mennä naimisiin ulkomailla?

Asiaan liittyvä sisältö:Kuinka paljon häihin pitäisi kuluttaa?

18 vihjettä häiden suunnitteluun naimisiin menemiseen budjetilla - Times Money Mentor (1)

Kuinka paljon Yhdistyneen kuningaskunnan häät maksavat keskimäärin?

Keskimääräinen häiden hinta oli 17 300 puntaa vuonna 2021,Hitchedin tekemän tutkimuksen mukaanyli 2 000 pariskunnalle, jotka solmivat solmun viime vuonna. Tämä luku ei sisällä kihlasormuksen ja häämatkan kustannuksia.

Mutta monet parit kuluttavat lähemmäs 31 000 puntaa päivään, johon kuuluu juhliminen yli 100 ihmisen kanssa omistetussa hääpaikassa.

Kun maksat tapahtumapaikasta, hääkakusta, ruoasta, juomasta ja viihteestä, kustannukset voivat nousta nopeasti. Ja kustannukset ovat todennäköisesti nousseet nousun vuoksielinkustannukset.

Hääkustannusten erittely

Kustannuksiin varauduttaessa lasku kannattaa jakaa eri osiin ja suodattaa pois, mikä on olennaista tai ei. Alla esittelemme joitakin tärkeimpiä punnittavia kustannuksia.

Paljonko hääkuvaaja maksaa?

Morsiussivusto Hitched suosittelee, että varaat 5–10 % hääbudjetistasi valokuvaukseen. Joten kustannukset voivat olla 800–3 000 puntaa.

Hinta riippuu siitä, kuinka kauan haluat valokuvaajan paikalla, haluatko toisen valokuvaajan ja haluatko luoda valokuva-albumin sinulle suuren päivän jälkeen.

Kuinka paljon hää-DJ maksaa?

Ammatti-DJ:n keskimääräinen hinta on viihdealan mukaan noin 400 puntaaLuritella. Halvimmat vaihtoehdot alkavat noin 225 punnasta ja nousevat 600 puntaa asti.

Kuinka paljon hääkukat maksavat?

Odota, että käytät noin 1 200 puntaa hääkukkiin, sanoo hääsivustoMorsiuskirja. Tämä sisältää morsiuskimpun, 6 napinläpeä, järjestelyn rekisterinpitäjän pöytään ja 8 järjestelyä vastaanottopöytiin.

Paljonko hääsuunnittelija maksaa?

Hääsuunnittelija hoitaa kaikki suuren päiväsi järjestelyt. Kustannukset voivat olla mitä tahansa 10–15 % hääbudjettisi kokonaissummasta. Mutta monet parit päättävät olla maksamatta hääsuunnittelijasta ja haluavat järjestää kaiken itse.

Mitä keskimääräinen hääpuku maksaa?

Hitchedin mukaan hääpuvun keskihinta oli 1 300 puntaa.

Paljonko hääkakku maksaa?

Tämä voi vaihdella valtavasti, mutta maksat vähintään 250 puntaa yksinkertaisesta hääkakun suunnittelusta, joka voi ruokkia noin 100 ihmistä. Mittatilaustyönä tehdyt mallit voivat helposti maksaa lähemmäs 1 000 puntaa.

Hääbudjetin erittely: kulutuslaskentataulukon määrittäminen

Nyt on aika laatia hääbudjettisi ja, mikä tärkeintä, sitoutua yhdessä pitämään siitä kiinni.

 1. Kirjoita ylös kaikki kustannukset, ole perusteellinen ja realistinen todellisen hinnan suhteen
 2. Älä unohda pienempiä kuluja: kutsut, hääsuositukset ja kukkakimppu maksavat kaikki 150-200 puntaa
 3. Ota huomioon hieman ylimääräistä, kun jokin ei mene suunnitteluprosessin mukaan

Jos luulet, että vanhempasi saattavat haluta antaa sinulle rahaa häihin, on hyvä idea kysyä heiltä, ​​kuinka paljon aikaisin ennen hääprosessin aloittamista.

 • HMRC sallii jokaisen vanhemman tai puolivanhemman lahjoittaa jopa 5 000 puntaa lapsensa häihin ilmaiseksiperintövero
 • Isovanhemmat ja isoisovanhemmat voivat myös lahjoittaa jopa 2 500 puntaa ja kuka tahansa voi lahjoittaa kukin jopa 1 000 puntaa häiden kustannusten alentamiseksi.

Onko sinulla Äidin ja Isän Pankki tai muut perheenjäsenet apuna tai ei, on parasta aloittaa säästäminen mahdollisimman pian suurta päivää varten.

Alenna häiden kustannuksia ajattelemalla elämäsi alueita, joilla voitte molemmat tehdä leikkauksia.

Kuinka leikata hääkuluja

Epätavallisen hääpaikan valinnasta hääkakun "tekemiseen" alla on muutamia vinkkejä, joiden avulla voit nauttia erityisestä päivästäsi murto-osalla kustannuksista.

1. Valitse hääpäiväsi

Saat täydellisen sijaintisi paljon halvemmalla erityispäivänäsi, jos valitset, ettet mene naimisiin lauantaina tai syksyllä.

Bridebookin UK Wedding Report 2021 -raportin mukaan 1 500 punnan säästöjä tai enemmän ei ole ihme, että vain 53 % pariskunnista menee naimisiin lauantaina. Noin 17 % menee naimisiin perjantaina ja 11 % pariskunnista valitsee sunnuntain.

Voit usein saada 50% tai enemmän alennuksen paikan hinnasta, jos olet valmis lyömään päivämäärän, jota ei ole voitu täyttää tai joka on avautunut peruutuksen vuoksi.

2. Leikkaa vieraslista

Vieraslistan leikkaaminen on toinen tapa pitää kustannukset kurissa.Mitä enemmän vieraita on, sitä stressaavammaksi se tulee ja sitä vähemmän aikaa jää päivästä nauttimiseen.

Mutta astu varovasti, et halua suuttuneiden sukulaisten joutuvan tekemisiin ennen suurta päivääsi.

3. Valitse ainutlaatuinen hääpaikka

Sinun ei tarvitse viettää suurta päivääsi maalaistalossa tai tyylikkäässä hotellissa.

Pubit, leirintäalueet, kylätalot ja jopa urheiluseurat voivat tehdä ihania ja edullisia hääpaikkoja.

Suuren loma-asunnon vuokraaminen, joka toimii hääpaikkana ja majoituksena, voi myös olla hyvä tapa säästää rahaa. Muista vain tarkistaa, että omistaja on kunnossa!

4. Harkitse halpaa hääpakettias

Monet hääpaikat tarjoavat paketteja, jotka sisältävät esimerkiksi lasillisen viiniä per vieras, kolmen ruokalajin aterian ja DJ:n.

 • Nämä pitävät vaivat minimissä, leikkaavat kustannuksia ja voivat joskus olla halvempia kuin varaamalla kaiken itse.
 • Niitä kannattaa aina verrata paikanvuokrauksen kokonaiskustannuksiin plus paikallisen pitopalvelumaksun kanssa.

5. Osta oma viina

Useimmat hääpaikat veloittavat "korkkia", jos tuot omaa alkoholia, mutta ainakin osan siitä hankkiminen tukkuliikkeestä tai supermarketista voi säästää rahaa.

 • Oletetaan, että pullo talon samppanjaa maksaa 50 puntaa häätoimittajan kanssa tai jos ostit omasi, "korkki" per pullo olisi 15 puntaa
 • Ostamalla erittäin arvostetun Comte de Senneval Brutin, jonka hinta Lidlissä on tällä hetkellä 13,99 puntaa, plus korkki, säästät 29 puntaa pullolta – tai 1 160 puntaa 40 pullosta.

6. Leikkaa hiukset ja meikkaa kulut

Paikalliset kampaamo- tai kauneusterapiakoulut tarjoavat usein erikoistarjouksia morsiamille ja morsiusneitoille. Saatat jopa tehdä sen ilmaiseksi.

Toinen vaihtoehto on meikata tavaratalon kauneustiskillä – tai tehdä se itse.

7. Säästä rahaa mekostasi

Modernit morsiamet voivat rokata mitä tahansa punaisesta minihameesta hopeiseen housupukuun.

 • Vaikka haluaisitkin perinteisen valkoisen puvun ja morsiusneito-mekot, erikoistuneet mekkotoimittajat eivät ole ainoita paikkoja etsiä.
 • Kokeile pääkatujen tavaratalojen iltapukuosastoja
 • Katso suosikkisuunnittelijoidesi morsiusneitomekot – ne ovat paljon halvempia ja usein yhtä mukavia.

Jos haluat hääpuvun – katso alennukset!Carol Thomasosti hääpukunsa John Lewisin alennusmyynnistä 150 punnan hintaan ja kuukausi myöhemmin hän myi sen verkossa.

Käytettynä ostaminen on toinen tapa saada unelmiesi hääpuku tyhjentämättä häärahastoasi.

 • Prelovedin kaltaisilla hääsivustoilla on satoja kauniita mekkoja alhaisilla hinnoilla.
 • Oxfamilla on myös 12 morsiusosastoa ympäri maata, joista löydät laajan valikoiman mekkoja, joista osa on upouusia, alkaen noin 40 punnasta.

8. Ole luova

Sinun ei tarvitse tuhlata kaupasta ostettuja hääkutsuja ja säästää päivämääräkortteja.

 • Suunnittele ja tulosta omat kutsusi käyttämällä verkkopalveluita, kuten Wedding Chicks ja Etsy.
 • Jos haluat ihmisten tallentavan päivämäärän, lähetä heille sähköposti tai tekstiviesti.

Jos olet hieman taitava, omien koristeiden tekeminen voi olla hauskaa ja säästää rahaa.

 • Helppoja hääideoita ovat hillopurkkeihin kynsien polttaminen ja uunikuivattujen ruusunterälehtien levittäminen pöydille.
 • Voit jopa yrittää lajitella itse hääkukkisi.

Toinen idea on tehdä omat häälahjoitukset, kuten pienet ruukut kotitekoista hilloa tai tehdä sen sijaan hyväntekeväisyyslahjoitus ystävien ja perheen puolesta, on myös hyvä hääidea. Saatat jopa kirjoittaa sen pois omaasi vastaanverolasku.

Valokuvakopista on tullut viime vuosien peruskäyttöön. Mutta noin 350 puntaa hääpäivänä, ne eivät ole halpoja.

 • Hyvä uutinen on, että voit kerätä hauskoja kuvia asettamalla tablet-tietokoneen jalustaan ​​johonkin nurkkaan
 • Suuntaa paikalliseen naamiaiskauppaan etsimään typeriä hattuja.

9. Käänny lahjakkaiden ystävien ja perheen puoleen

Onko vieraslistallasi kampaaja, kukkakauppias tai valokuvaaja? Vai onko joku perheenjäsenistäsi lahjakas leipuri tai DJ?

Jos näin on, pyydä heitä auttamaan sinua leikkaamaan kustannuksia lahjoittamalla sinulle aikaa häälahjan ostamisen sijaan.

10. Ohita kolmen ruokalajin ateria

Riippuen suuren päiväsi tyylistä, BBQ-teline tai sianpaisti voi osoittautua yhtä herkulliseksi ja juhlasi voivat olla vielä hauskempia kuin istuisit aterialla.

 • Vaikka pidätkin mieluummin perinteisemmistä häähinnoista, hääaamiaisen välittäminen ja buffetin tarjoaminen on paljon halvempaa kuin kolmen ruokalajin aterian järjestäminen.

11. Väärennä kakkusi

Sillä välin satoja puntia maksavat porrastetut hääkakut menevät usein hukkaan.

 • Jotkut älykkäät pariskunnat Amerikassa ovat alkaneet "teestää" suurta hääkakkua hääjuhliinsa käyttämällä pahvia alempien kerrosten luomiseen.
 • Toinen kustannussäästövinkki on ostaa peruskakku ja koristella se itse
 • Juustopyörän valitseminen tarkoittaa, että se voidaan leikata iltapalaksi

12. Ansaitse käteispalautuksia häälaskuistasi

Ottaen pois aluottokorttijoka maksaa käteispalautuksen ostoksistasi, voit ansaita jopa 100 puntaa takaisin hääkuluistasi.

 • Luottokortilla maksaminen tarkoittaa myös sitä, että sinun pitäisi saada rahasi takaisin, jos toimittaja menee konkurssiin – kunhan olet käyttänyt vähintään 100 puntaa.
 • Mutta varo: tämä kannattaa tehdä vain, jos voit välttää korkokulut selvittämällä luottokorttilaskun kokonaan kuukausittain.

13. Älä unohda tinkiä!

Loppujen lopuksi hääkustannukset riippuvat osittain siitä, kuinka kovaa kauppaa teet.

Esimerkiksi hääpakettia ostettaessa kannattaa aina yrittää neuvotella tutkimalla, mitä muut paikalliset hääpaikat veloittaa ja kuinka paljon valitsemasi veloittaa muista tapahtumista. Mitä tahansa on sovittu, muista vain saada se kirjallisesti!

14. Ajattele lahjalistasi ulkopuolella

Voi tuntua hieman hankalalta pyytää ystäviltä ja perheeltä rahaa häälahjan sijaan.

 • Yhdysvalloissa monet morsiamet ja sulhaset perustavat joukkorahoitussivuja pyytääkseen lahjoituksia häämatkakuluihinsa.
 • Monissa Euroopan maissa käteisen antaminen on tehty.

15. Valitse prioriteettisi

Keskustele avoimesti kumppanisi kanssa siitä, mikä on teille molemmille tärkeintä häissä. Onko se upeita valokuvia, ihana ateria tai prinsessapuku. Mitä tahansa, avainelementtien luettelo auttaa erottamaan, mikä on olennaista ja mistä voit vähentää.

16. Onko halvempaa mennä naimisiin ulkomailla?

Häiden keskihinta ulkomailla on luksusmatkatoimisto Kuonin mukaan 7 500 puntaa. Mutta se vaihtelee suuresti riippuen määränpäästä ja siitä, kuinka ylellinen haluat olla.

Sitä vastoin Yhdistyneen kuningaskunnan häiden keskimääräinen hinta on 23 141 puntaaSN Matkatoimisto.

Häät ulkomailla ovat usein halvempia, koska vieraita on vähemmän, keskimäärin 10-15 henkilöä.

Muista ulkomailla avioliiton solmimisesta aiheutuvat ylimääräiset kulut, mukaan lukien ulkomailla järjestettävän seremonian lakiasiainkulut, hotellit ja juomarahat sekä paikalliset verot.

Valuuttakurssien vaihtelut voivat myös tarkoittaa, että hinnat nousevat tai laskevat odottamatta.

Voit myös haluta välttää sesonkiaikaa saadaksesi halvempia hintoja ja nauttia lauhkeammasta säästä ja mahdollisesti ruuhkapäivistä, kuten viikonloppuisin.

Halvin paikka mennä naimisiin ulkomailla on Mauritius, jossa häät maksavat keskimäärin 12 492 puntaa SN Travelin tutkimuksen mukaan.

Ranska on kallein hääpaikka, keskimäärin 26 059 puntaa.

Edullisin Karibian saari häihin ulkomailla on Antigua, hintaan 13 620 puntaa ilman lisävarusteita, kuten sormus ja mekko.

17. Pitäisikö minun ostaa häiden peruutusvakuutus?

Häävakuutus kannattaa ostaa siltä varalta, että odottamattomat olosuhteet sitä edellyttävät
sinun on järjestettävä suuri päiväsi uudelleen.

Muista lukea pienellä tekstillä ennen vakuutuksen ostamista
ei ehkä kata sinua viime hetken hätätilanteissa.

18. Voiko hääsuunnittelija säästää rahaa?

Se riippuu hääbudjetistasi ja tarvitsemastasi avusta.

Onko sinulla varaa maksaa kiinteä maksu tai prosenttiosuus hääbudjetistasi suunnittelijalle? Kokopäiväiselle hääsuunnittelijalle tämä voi olla mikä tahansa 10–15 % hääbudjetistasi ja vähimmäispalkkio.

Osittaisella hääsuunnittelijalla, jossa parilla on vielä käytännönläheinen lähestymistapa suunnitteluun, maksu lasketaan tunnilta.

Hääsuunnittelija voi auttaa sinua säästämään rahaa:

 • Ohjaamme sinut oikeiden toimittajien valitsemiseen budjettiisi sopivan
 • Kulujen minimoiminen toimitusten, henkilöstön vuorojen ja iltaruokaideoiden osalta
 • Säästät aikaa ja huolta

Vaikka suunnittelija voi auttaa säästämään rahaa tuntemalla oikeat ihmiset, suunnittelijan palkkiot todennäköisesti pyyhkivät pois kaikki säästöt.

Haluaisimme kuulla mielipiteesi Times Money Mentorista. Ole kilttiota meihin yhteyttämillään ajatuksella tai ehdotuksella.

Tärkeää tietoa

Osa mainostetuista tuotteista on peräisin yhteistyökumppaneiltamme, joilta saamme korvauksen. Vaikka pyrimme esittelemään joitain parhaista saatavilla olevista tuotteista, emme voi arvioida kaikkia markkinoiden tuotteita.

18 vihjettä häiden suunnitteluun naimisiin menemiseen budjetilla - Times Money Mentor (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Corie Satterfield

Last Updated:

Views: 5549

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Corie Satterfield

Birthday: 1992-08-19

Address: 850 Benjamin Bridge, Dickinsonchester, CO 68572-0542

Phone: +26813599986666

Job: Sales Manager

Hobby: Table tennis, Soapmaking, Flower arranging, amateur radio, Rock climbing, scrapbook, Horseback riding

Introduction: My name is Corie Satterfield, I am a fancy, perfect, spotless, quaint, fantastic, funny, lucky person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.