30 suurinta tapaa, jolla ihmiset tuhlaavat rahaa ymmärtämättä sitä | Kalleutta (2024)

Jos haluat olla säästäväisempi elämässäsi, on olemassa monia tapoja säästää rahaa, joita et ehkä edes ymmärrä. Ehkä olet nähnyt ennalta suunniteltuja budjetteja ja turhautunut, koska mikään näistä tavoista säästää rahaa ei toimi sinulle

Usein nämä budjetit sisältävät neuvoja säästää rahaa etsimällä halvimmat matkatarjoukset, välttämällä ostoksia tätä, sitä tai muuta varten, olemaan syömättä ulkona ja paljon muuta.

Asia on siinä, että budjeteissa ei edes mainita monia asioita, eivätkä ne todellakaan anna sinulle tietoa vähemmän ilmeisistä tavoista säästää rahaa.

Mihin tuhlaat rahaa, ja onko olemassa tapoja säästää rahaa ilman suuria uhrauksia? Kyllä, niitä on, ja olemme koonneet niistä 30 luettelon, jotta sinulla on työkaluja taloutesi analysoimiseen paremmin.

Elintarvikkeiden ostaminen, kun olet nälkäinen

30 suurinta tapaa, jolla ihmiset tuhlaavat rahaa ymmärtämättä sitä | Kalleutta (1)

Oletko koskaan käynyt ruokaostoksilla kun olet nälkäinen? Jos näin on, olet ehkä huomannutolet paljon todennäköisempiostaa kaiken näköpiirissä, luettelosta tai ei.

Nälkä tarkoittaa ruoanhimoa, mikä tarkoittaa, että sinulla on vähemmän hallintaa itsesi suhteen, kun olet sen lähellä. Monet ruokakaupat ryhtyvät varmistamaan, että kävelet käytävien ohi ilman, että sinun tarvitsee vain houkutella sinua näkemään, mitä siellä on.

Kun olet nälkäinen, teet sen todennäköisemmin, mikä tarkoittaa, että ostat enemmän kuin aiot. Se sisältää roskaruokaa, kuten perunalastut ja makeiset. Voit myös ostaa ainesosia resepteihin, joita olet nähnyt, mutta sinulla ei ole suurta aikomusta kokeilla.

Voit säästää paljon rahaa ruokalaskussasi, jos syöt jotain ennen lähtöä. Varmista, että siinä on tarpeeksi ainetta ruokahalusi tyydyttämiseen, jotta voit pysyä luettelossasi.

Noudata tiukasti vanhentumispäiviä

30 suurinta tapaa, jolla ihmiset tuhlaavat rahaa ymmärtämättä sitä | Kalleutta (2)

Monet meistä kasvoimme pitämällä elintarvikkeiden viimeistä käyttöpäivää evankeliumina, ja heitämme pois kaiken, mikä on mennyt viimeiseen käyttöpäivään.

Jotkut ruoat, jotka näyttävät huonontuneelta tai ovat juuri päättyneet, ovat edelleenhyödyllisiä ainesosinaresepteissä, erityisesti ruoanlaittoa vaativissa. Tietenkään et halua kokata mitään, mikä on selvästi mätä, mutta esimerkiksi maito, jonka viimeinen käyttöpäivä on mennyt, voivat toimia hyvin.

Voit myös säilyttää ja syödä muita elintarvikkeita, jotka ovat vanhentuneet, kuten kypsentämätöntä riisiä ja pastaa, tiettyjä säilykkeitä ja ruokia, kuten muroja. Jos pakastat tuoreen lihan, voit säilyttää sen myös pidempään.

Et halua syödä mitään, mikä on vanhentunut vuosia sitten. Ja monet meistä, parhaista yrityksistämme huolimatta, päätyvät joskus purkkeihin tai pakkauksiin, jotka vain jäävät kaappeihinmme ikuisesti.

Tärkeintä tässä on, että monien ruokien viimeinen käyttöpäivä on juuri päättynytovat edelleen syötäviävaativatpa ne ruoanlaittoa tai eivät. Tämä voi myös säästää rahaa ruokalaskussasi.

Ruokajäännösten heittäminen

30 suurinta tapaa, jolla ihmiset tuhlaavat rahaa ymmärtämättä sitä | Kalleutta (3)

Jos olet jo syönyt ylijäämäsi, niin mahtavaa! Ylijäämien syöminen on luultavasti yksi parhaista tavoista säästää rahaa. Jotkut meistä eivät kuitenkaan pidä tähteistä, mutta emme tee itsellemme palveluksia heittämällä niitä pois.

Etsi tapoja maustaa niitä. Voit lisätä juustoa tai laittaa kastiketta tai ylimääräisiä mausteita jäännöksiisi. Totta, jotkut jäämät eivät lämpene hyvin eivätkä toimi hyvin kylmänä (mitään alfredokastikkeista tulee mieleen). Monet ylijäämät kuitenkin kuumenevat uudelleen ja maistuvat seuraavana päivänä.

Jos pidät ruoanlaitosta, voit käyttää ylijäämiäsi myös reseptien ainesosina. Vaikka ne eivät kuumene hyvin tai maistu yhtä hyvältä suoraan jääkaapista, ne voivat toimia hyvin osana muita aterioita.

Riippumatta siitä, mistä ne tulevat, olivatpa ne peräisin keittiöstäsi tai ravintolasta, ylijäämäsi syöminen säästää paljon ruokarahoja.

Tuotemerkkituotteiden ostaminen

30 suurinta tapaa, jolla ihmiset tuhlaavat rahaa ymmärtämättä sitä | Kalleutta (4)

Meillä kaikilla on ilmastointi, joka kertoo meille, että merkkituotteet ovat parempia kuin niiden yleiset vastineet. Joskus,se on totta. Mutta monissa tapauksissa se ei ole.

Harkitse reseptivapaata lääkettä. Esimerkiksi tuotenimellisissä kipulääkkeissä on yleensä samat aktiiviset ja monet samat inaktiiviset ainesosat kuin niiden geneeriset vastineet. Saatat huomata, että sama pätee esimerkiksi säilykkeisiin.

Jos haluat pysyä merkkituotteissa, löydät monia tuotteita, joissa premium-tuotteessa on samat ainesosat yhtä paljon kuin toisessa saman valmistajan tuotteessa. OTC-migreenilääkkeet ovat täydellinen esimerkki tästä.

Tuotemerkkituotteet ovat todennäköisesti yksi merkittävimmistä tavoista, joilla nikkelimme itseämme. Tee vertailuostoksia ja katso, voitko säästää rahaa ostamalla yleisiä tai myymäläbrändejä.

Hintavertailujen tekeminen

30 suurinta tapaa, jolla ihmiset tuhlaavat rahaa ymmärtämättä sitä | Kalleutta (5)

Keskustelimme juuri siitä, kuinka merkkituotteet maksavat usein enemmän kuin niiden yleiset vastineet. Se kuulostaa yksinkertaiselta, mutta se ei ole aivan niin mustavalkoinen. Joskus merkkituote on halvempi, koska se on alennuksessa tai voit saada alennusta.

Asia, jonka suhteen useimmat meistä ovat laiskoja, on hintojen vertailu. Se vie aikaa ja vaivaa, ja kun menemme kauppaan, haluamme usein päästä sisään ja ulos. Tästä johtuen meillä on tapana ostaa suosikkituotteitamme edes harkitsematta hintojen vertailua.

Sama pätee joskus verkkokaupoissa. Parhaiden hintojen löytäminen mille tahansa voi vaatia tutkimusta useista verkkokaupoista.

Hintojen vertailu on yksi parhaista tavoista säästää rahaa, varsinkin kun teet ostoksia. Joskus tuotemerkkituote on myynnissä, kun taas yleinen ei ole.

Varaa hetki hintojen vertailuun. Sinun ei tarvitse kestää kauan, mutta voit säästää eniten rahaa ja saada parhaan vastineen vertailemalla hintoja, vaikka et tekisi sitä joka kerta kun teet ostoksia.

Voit myös saadasovellus, joka auttaateet hintavertailuja kotona tai missä tahansa.

Lopuksi, älä unohda verkkohakuja tuotteille, joita saat tavallisesti kaupasta. Saatat löytää netistä jopa parempia tarjouksia kuin kaupasta, varsinkin jos toimitus on ilmainen.

Liikaa henkilökohtaisia ​​hygienia- ja kauneustuotteita

30 suurinta tapaa, jolla ihmiset tuhlaavat rahaa ymmärtämättä sitä | Kalleutta (6)

Riippumatta siitä, miten tunnistat, sinulla saattaa olla paljon henkilökohtaisen hygienian ja kauneudenhoitotuotteita, joita et koskaan käytä. Esimerkiksi kuinka monta hiusharjaa sinulla on ja kuinka monta käytät?

Entä meikki? Laajan, monivärisen luomiväripaletin ostaminen voi säästää enemmän kuin ostaa kaksikymmentä pientä värikoordinoitua palettia.

Saatat myös huomata, että kulutat enemmän kalliisiin kasvo-, käsi- ja silmänympärysvoiteisiin, jotka eivät tee mitä lupaavat. Monet meistä ovat nirsoja käsivoiteiden suhteen, joten osta sieltä mitä pidät eniten. Muttaet todennäköisesti oleSaat hyvän vastineen rahoillesi, jos ostat kalliita, eksoottisia silmänympärysvoiteita, kun halvemmat kasvovoiteet käyvät.

Onko sinulla useita deodoranttipuikkoja, joissa on erilaisia ​​tuoksuja mielialaasi? Mieti suosikkituoksuasi ja pysy siinä. Voit aina kokeilla uusia tuoksuja, mutta valitse yksi ja pysy siinä, kunnes löydät paremman.

On niin monia tapoja säästää henkilökohtaisen hygienian ja kauneudenhoitotuotteista tinkimättä paljon. Tässäkin on enemmän kyse arvosta kuin käyttämistäsi tuotteista.

Kupongin myöntäminen

30 suurinta tapaa, jolla ihmiset tuhlaavat rahaa ymmärtämättä sitä | Kalleutta (7)

Saatat jo hyödyntää yhtä yleisimmistä tavoista säästää rahaa: kuponkeja. Ongelmana on, että sinun on tehtävä se oikein.Kuponki on paljon muutakinkuin vain leikkaamalla kuponkeja tuotteille paperista ja arvopostituksista ja etsiä alennuskoodeja verkosta.

Tapahtuu, että monet ihmiset ostavat asioita, joita he eivät tarvitse, vain siksi, että he ovat löytäneet siihen kupongin. He saattavat ajatella tarvitsevansa sitä tulevaisuudessa tai, kuten kuntosalijäsenyydet, he käyttävät sitä, koska he käyttivät rahaa siihen.

Näin ei useinkaan ole. Viiden dollarin alennuskuponki jostain, jota et tavallisesti ostaisi, ei ole kovin hyvä tarjous. Itse asiassa se silti lisää tarpeetonta rahaa ostokseesi, koska ostat käytännössä hyödyttömän tuotteen.

Kun ostat kuponkeja, etsi kuponkeja tavaroille, joita ostat säännöllisesti, ja käytä vain niitä. Muista myös tarkistaa pienet tekstit. Jotkut kupongit ovat voimassa vain tietyissä olosuhteissa, ja niillä kaikilla on viimeinen voimassaolopäivä.

Laukkujen käyttö elintarvikkeiden säilytykseen

30 suurinta tapaa, jolla ihmiset tuhlaavat rahaa ymmärtämättä sitä | Kalleutta (8)

puss*t tekevät kätevistä ruoka-astioista. Ongelmana on, että sinun täytyy ostaa niitä jatkuvasti. Yksi parhaista tavoista säästää rahaa on ostaa sen sijaan uudelleenkäytettäviä säiliöitä.

Jos olet huolissasi muovisäiliöissä olevista kemikaaleista, osta lasia.Niistä on tulossa taas suosittujamuovin mahdollisten vaarojen vuoksi, ja ne kestävät pidempään, ja säästät rahaa puss*en ja muovisten ruokapakkausten takia.

Laukkujen ostamista ei tarvitse lopettaa kokonaan. Säästät kuitenkin rahaa, jota et huomaa kuluttavasi, jos käytät sen sijaan ruoka-astioita. Vähennät myös roskakoriin heittämäsi muovin määrää.

Paperipyyhkeiden käyttö kaikkeen

30 suurinta tapaa, jolla ihmiset tuhlaavat rahaa ymmärtämättä sitä | Kalleutta (9)

On asioita, joihin paperipyyhkeet sopivat ja asioita, joihin ne eivät. Jos räjäytät paperipyyhevaraston läpi, koska käytät niitä käsien kuivaamiseen, talon pölyn pyyhkimiseen tai jopa pyyhkimiseen nopeasti, voit säästää paljon rahaa vaihtamalla rievuihin.

Vielä parempi, sinun ei todennäköisesti tarvitse ostaa riepuja. Vanhat t-paidat ja sukat ovat erinomaisia ​​pölyrästejä. Voit käyttää keittiöpyyhkeitä uudelleen, mikä säästää paperipyyhkeitä, ja voit pestä ne muiden liinavaatteiden kanssa.

Sinun ei kuitenkaan tarvitse lopettaa paperipyyhkeiden ostamista. Itse asiassa sinun pitäisi pitää niitä lähelläsi siivotaksesi asioita, joiden pitäisi mennä roskakoriin, kuten ruokaroiskeet, jotka voivat aiheuttaa ongelmia pesukoneessa, viemärissä tai mätää.

Liian monta puhdistusainetta

30 suurinta tapaa, jolla ihmiset tuhlaavat rahaa ymmärtämättä sitä | Kalleutta (10)

Muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta, kuten matto, verhoilu ja puu,et tarvitse montaaerilaisia ​​puhdistusaineita. Useat useiden pintojen puhdistusaineet toimivat hyvin kaikessa työtasoista liesitasoihin ja ikkunoihin ja peileihin.

Löydät myös puhdistusaineita, jotka sopivat useimpiin pesualtaisiin, kylpyammeisiin ja suihkuihin. Täysivoimainen valkaisuaine toimii paremmin wc-istuimen hometta vastaan ​​kuin wc-kulhojen puhdistusaineet. Todennäköisesti sinulla on jo valkaisuainetta talossa muita asioita varten.

Uuneissa on itsepuhdistuvat jaksot, jotka muuttavat kaiken sisällä palaneen ruoan tuhkaksi, jonka voit pyyhkiä pois. Jopa useimmat lemmikkieläinten puhdistustuotteet toimivat monenlaisiin tahroihin.

Katso kaikki puhdistustuotteet, joita sinulla on, ja harkitse jokaisen testaamista eri paikoissa. Saatat vain huomata, että tarvitset vain murto-osan siitä, mitä sinulla on.

Lisäksi tämä ei ole vain yksi parhaista tavoista säästää rahaa, vaan säästät myös paljon tilaa. Voit sitten käyttää sekä ylimääräistä rahaa että tilaa muihin asioihin.

Doggie Poop puss*en ostaminen

30 suurinta tapaa, jolla ihmiset tuhlaavat rahaa ymmärtämättä sitä | Kalleutta (11)

Mitä sanoit?! Kyllä, puhumme niistä kakkapuss*ista, joita käytät koirasi kakan poimimiseen. Ne tulevat rullina, ne ovat pienempiä kuin tavalliset ostoskassit, ja voit ostaa niitä tonnin näennäisesti hyvin pienellä hinnalla.

Kun teet ostoksia, saatko muovisia ostoskasseja? Jos on, säästätkö ne, ja onko sinulla valtava puss* tai laatikko täynnä niitä? Monet ihmiset tekevät niin, koska he tekevät upeita puss*ja pieniin roska-astioihin ja muihin käyttötarkoituksiin.

Vaikka uudelleenkäytettävät ostoskassit ovat yleistymässä, kaikki kaupat eivät hyväksy niitä, ja kertakäyttöisiä muovikasseja saa edelleen monista paikoista.

Nämä puss*t sopivat erinomaisesti koirien kakkapuss*ihin, varsinkin jos et käy läpi montaa puss*a joka viikko. Ne ovat ilmaisia ​​ja säästät rahaa kakkapuss*issa ja tilaa muovipuss*en keräysastiassa.

Saatat todellakin joutua ostamaan kakkapuss*ja, mutta sinun ei tarvitse ostaa niin usein, jos vaihdat ne muovipuss*ihin.

Ostaminen irtotavarana

30 suurinta tapaa, jolla ihmiset tuhlaavat rahaa ymmärtämättä sitä | Kalleutta (12)

Jos sinulla on perhe, joidenkin tavaroiden irtotavarana ostaminen (kuten pilaantumattomien elintarvikkeiden ja kuivatavaroiden, joita käyt läpi säännöllisesti) säästää paljon rahaa tavallisimpiin ostoihin verrattuna.

Asia on, että monet ihmiset uskovat, että irtotavarana ostaminen on aina yksi parhaista tavoista säästää rahaa.Se ei ole. Jos asut yksin tai sinulla on pieni kotitalous tai ostat irtotavaraa, jonka päätät heitellä, koska ne vanhenevat tai vievät liikaa tilaa, tämän tavan lopettaminen voi säästää rahaa.

Katso ympärillesi kodissasi ja kysy itseltäsi: Mitkä asiat sinulta aina loppuvat tai eivät näytä saavan koskaan tarpeeksesi? Nämä ovat asioita, joista suuria ostoja säästät rahaa.

Muuten säästät enemmän rahaa, jos et osta massaa.

Aikakauslehtien ostot

30 suurinta tapaa, jolla ihmiset tuhlaavat rahaa ymmärtämättä sitä | Kalleutta (13)

Noudatko kassalta samojen lehtien uusimmat numerot? Jotkut ihmiset poimivat saman lehden uusimmat numerot viikosta toiseen seisoessaan kassajonoissa.

Olet ehkä aloittanut sen, koska olet huomannut, että tietyssä julkaisussa on yleensä asioita, jotka kiinnostavat sinua. Lopulta sinulla on ehkä jopa kehittynyt tapa heittää se ostoskoriin, kun menet kassalle kauppaan.

Totuus on, että lehden kansihinta onhuomattavasti korkeampi kuin tilaus. Jos et lue kyseistä lehteä säännöllisesti, mutta ostat sellaisen, koska huomasit jotain mielenkiintoista, se on yksi asia. Maksat enemmän kerta- tai satunnaiseen tilaukseen kuin noutat sen kaupasta.

Toinen asia on kuitenkin poimia saman lehden uusimmat numerot säännöllisesti.

Jos pidät tietyistä aikakauslehdistä ja haluat lukea niitä säännöllisesti, tilaus on halvempi, mutta sinun ei myöskään tarvitse etsiä uutta numeroa kaupasta. Jos etsit ideoita tapoja säästää rahaa, suosikkijulkaisujesi tilaaminen auttaa siinä, ja saat siitä paremman vastineen.

Ei suunnittele suuria hankintoja

30 suurinta tapaa, jolla ihmiset tuhlaavat rahaa ymmärtämättä sitä | Kalleutta (14)

Jos jääkaappisi tai lämmittimesi hajoaa, tarvitset uuden, eikä sillä ole väliä mihin aikaan vuodesta on. Maksat sen, mitä sinun on maksettava, millä tahansa tavalla voit maksaa sen.

Sinun ei kuitenkaan tarvitse tehdä tätä kaikkien suurten ostosten kanssa. Kaikkea elektroniikasta kodinkoneisiin, urheiluvarusteisiin ja autoihinon tietty aika vuodestajossa se on halvin. Vaikka et säästä tonnia rahaa joka kuukausi tällä tavalla, säästät rahaa näistä suurista ostoksista, joita voit käyttää johonkin muuhun.

Jos harkitset tämänkaltaisen tuotteen ostamista ja sinulla on jonkin verran joustavuutta ajoituksen suhteen, ota hetki nähdäksesi, milloin sen hinta on alhaisin. Saatat hämmästyä siitä, kuinka paljon säästät tällä tavalla.

Laajennetun takuun ostaminen

30 suurinta tapaa, jolla ihmiset tuhlaavat rahaa ymmärtämättä sitä | Kalleutta (15)

Saatat ajatella, että laajennettu takuu on yksi tärkeimmistä tavoista säästää rahaa, koska sinun ei ehkä tarvitse maksaa korjauksista tai vaihdoista, kun jokin rikkoutuu. Laajennetut takuut eivät kuitenkaan ole niin monessa tilanteessa sen arvoisia kuin luulet.

Tämä on hieman hankala, koska sinun on päätettävä, saatko rahallesi hyvää vastinetta, mikä tarkoittaa, että tarkastelet takuuta ja katsot, mitä se kattaa sen lisäksi, mitä se maksaa.

Jos kuitenkin tarkastelet vain kustannuksia, ajattele asiaa näin: 40 dollarin laajennettu takuu 100 dollaria maksavalle tavaralle ei todennäköisesti ole sen arvoista. Laajennettu takuu autolle ei luultavasti ole myöskään sen arvoinen, ellet löydä sellaista, joka kattaa kaiken, mitä vakiotakuu kattaa.

Yleisesti,sinun on parempi olla ostamatta laajennettuja takuitaollenkaan.

Myöhästymismaksut ja tilinylitysmaksut

30 suurinta tapaa, jolla ihmiset tuhlaavat rahaa ymmärtämättä sitä | Kalleutta (16)

Olet todennäköisesti maksanut laskut myöhässä ja päätynyt maksamaan myös myöhästymismaksut. Joskus myöhästymismaksut ovat vain pari dollaria, mutta joskus ne ovat yli 20 tai 30 dollaria.

Sama pätee tilinylityspalkkioihin. Keskiverto amerikkalainen perhekuluttaa karkeasti250 dollaria vuodessa myöhästymis- ja tilinylitysmaksuista. Se on noin 20 dollaria kuukaudessa, ja vaikka se ei ehkä kuulosta paljolta, harkitse luottoluokituksen vahingoittamisesta aiheutuvia lisäkustannuksia. Tämä voi tuottaa sinulle 300 dollaria lisää vuodessa korkeampina korkoina ja sakkoina.

AIHEUTTAA:Mihin amerikkalaiset käyttävät eniten rahaa?

Tiedämme, että joskus et voi välttyä maksamasta laskua myöhässä tai ylittämästä sekkitiliäsi. Jopa ihmiset, jotka ovat erittäin hyviä hallitsemaan rahojaan, kohtaavat joskus näitä ongelmia.

Jos ylität shekkitilisi säännöllisesti, saatat ajatella, että tilinylityssuoja auttaa sinua säästämään rahaa. Totuus on kuitenkin paljon epäselvämpi. Ilman suojaa maksat tilinylitysmaksuja, mutta sen kanssa maksat silti maksun, joka on joskus korkeampi kuin ilman sitä.

Käy läpi laskusi ja katso, milloin ne erääntyvät. Ehkä sinun tarvitsee vain soittaa kyseisille yrityksille ja kysyä heiltä, ​​kuinka voit muuttaa laskutuspäivämääräsi niin, että se erääntyy eri aikaan kuukaudesta.

Voit myös asettaa itsellesi muistutuksia laskujen maksamisesta, varsinkin jos pääongelmasi oikea-aikaisissa maksuissa on unohtaminen.

Mitä teet, jos et pysty maksamaan laskua? Tärkein asia, jonka voit tehdä, on soittaa yritykselle, jolle lasku on erääntynyt, ja pyytää siltä pidennystä tai tapaa maksun purkaminen. Jotkut yritykset ovat vain iloisia, kun todella soitat keskustellaksesi tilanteestasi sen sijaan, että jättäisit hiljaa maksamatta laskua.

Muut yritykset saattavat vaikeuttaa sinua, mutta jos soitat keskustellaksesi heidän kanssaan, saat ainakin selville, mitä vaihtoehtoja sinulla on. Näiden puheluiden soittaminen on parempi kuin antaa laskun liukua, varsinkin jos annat sen mennä niin kauan, että se päätyy kokoelmiin.

Sovelluksista maksaminen

30 suurinta tapaa, jolla ihmiset tuhlaavat rahaa ymmärtämättä sitä | Kalleutta (17)

Lähes jokaisella on vähintään yksi älylaite, ja useimmilla meistä on useita laitteita. Tarvitsemme sovelluksia käyttääksemme niitä, mutta jotkut sovellukset maksavat rahaa ja toiset veloittaa sovelluksen sisäisistä ominaisuuksista jopa siihen asti, että voit ladata sen ilmaiseksi, mutta sitten sinun on maksettava kaikista ominaisuuksista, jotka tekevät sovelluksesta käytön arvoisen.

Hukkaamme paljon rahaa sovelluksiin ja sovelluksen sisäisiin ostoksiin. Mieti, kuinka paljon arvoa saat näistä ostoksista ja tarvitsetko niitä todella. Saatat huomata, että käytät paljon enemmän rahaa kuin luulit.

Jos näin on, etsi ilmaisia ​​vaihtoehtoja sovelluksille, joista maksat, ja sovelluksille, jotka vaativat sovelluksen sisäisiä ostoksia hyödyllisimpien ominaisuuksiensa avaamiseksi.

Palvelut saatavilla älypuhelimellasi

30 suurinta tapaa, jolla ihmiset tuhlaavat rahaa ymmärtämättä sitä | Kalleutta (18)

Vuosia sitten jouduit ostamaan GPS-laitteen käytettäväksi autossasi, koska matkapuhelimessasi ei ollut sitä. Jos matkustit paljon, ilmaiset verkkosivustot, kuten Mapquest, olivat hyödyllisiä, mutta jos sinun piti tehdä yksityiskohtainen kartoitus, olet ehkä joutunut maksamaan siitä.

Satelliittiradio on loistava kaikilla kanavillaan, mutta sekin maksaa rahaa.

Älypuhelimesi pystyy käsittelemään monia näistä asioista tänään ilmaiseksi tai halvalla. Siinä on sisäänrakennettu GPS, ilmaiset karttasovellukset, joiden avulla voit kartoittaa melkein minkä tahansa matkan, jonka haluat tehdä, ja voit käyttää radiopalveluita, kuten Spotifya, musiikin suoratoistoon. Voit myös rakentaa oman musiikkikirjastosi kuunneltavaksi.

Tämän lisäksi voit ladata ja kuunnella monia podcasteja ilmaiseksi tai ainakin paljon halvemmalla kuin mitä saat satelliittiradiotilauksen kautta.

Käy läpi kaikki palvelut, joihin älypuhelimesi pystyy, ja selvitä, mitä laitteita ja tilauksia voit luopua.

Kaasu- ja sähkölaskusi

30 suurinta tapaa, jolla ihmiset tuhlaavat rahaa ymmärtämättä sitä | Kalleutta (19)

Kukaan ei pidä siitä, että lämmitys on laskettava 68 asteeseen talvella tai ilmastointi 82 asteeseen kesällä vain pitääkseen sähkölaskunsa alhaisina. Jos sinulla on lapsia, olet luultavasti myös huomannut, kuinka vaikeaa on sammuttaa valot huoneissa, joita kukaan ei käytä.

Oletko harkinnut aurinkopaneelien asentamista katollesi? Jos olet, olet myös tutkinut kustannuksia. Toki se säästää rahaa pitkällä aikavälillä, mutta onko sinulla varaa käyttää tuhansia dollareita siihen? Jos ei, aurinkopaneelit saattavat tuntua unelmalta.

Ota kuitenkin rohkeasti. Et tarvitse aurinkopaneeleja säästääksesi rahaa sähkö- ja kaasulaskuissasi. Energiaa säästävät jatkojohdot ja uudet sääkuormitukset oviin ja ikkunoihin voivat auttaa vähentämään kustannuksiasi.

Myös,sammutat kaikki lamput, hehku- tai pienloistelamppuista LED-lamppuihin, voi säästää sähköä.

Osta itsellesi ohjelmoitava termostaatti sen sijaan, että käännäisit termostaatin sellaiseen lämpötilaan, jonka uskot säästävän rahaa. Ne eivät ole hirveän kalliita tai vaikeita asentaa, ja ne tekevät lämmityksestäsi ja ilmastoinnistasi tehokkaampia kuin pelkän lämpötilojen asettamisen niin, että ne toimivat mahdollisimman vähän.

Haluatko mennä vielä pidemmälle?Tässä on etsimäsi kaninreikä.

Kaapelitelevisio

30 suurinta tapaa, jolla ihmiset tuhlaavat rahaa ymmärtämättä sitä | Kalleutta (20)

Onko sinulla suoratoistopalvelujen lisäksi kaapelitelevisiota? Vaikka sinulla ei olisi suoratoistopalveluita, maksat todennäköisesti sadoista kanavista, joita et koskaan katso kaapelipalvelun avulla.

Kaapelilaskusi on vielä korkeampi, jos sinulla on premium-palvelu. Kaapeli-TV on loistava tapa tuhlata rahaa, varsinkin jos katsot vain muutaman kanavan sadoista saamistasi kanavista.

Voit irrottaa kaapelisi kokonaan ja vaihtaa HD-antenniin tai tutkia kaapeliyhtiösi halvimmat paketit nähdäksesi, mitä kanavia saat. Voit jopa soittaa heille ja kysyä, mikä on heidän peruspakettinsa.

Riippumatta siitä, mitä päätät, kaapeli- ja suoratoistopalvelut tarkoittavat valtavaa televisiolaskua, ja jos sinulla on premium-kaapeli, saatat käyttää pari sataa kuukaudessa palveluihin, joita et käytä.

Säästä kaasussa

30 suurinta tapaa, jolla ihmiset tuhlaavat rahaa ymmärtämättä sitä | Kalleutta (21)

Me tajuamme sen. Kävely, pyöräily, joukkoliikenne tai jopa kimppakyydit säästävät todennäköisesti rahaa, mutta eivät välttämättä toimi sinulle. Ehkä asut alueella, jossa julkinen liikenne on mahdottoman hankalaa tai täysin olematonta. Saatat asua liian kaukana työstäsi kävelläksesi tai ajaaksesi pyörälläsi.

Saatat pystyä löytämään edullisen autonosuuden, mutta kimppakyydin osalta se toimii vain, kun sinä ja useat työtovereistasi asutte samalla alueella.

Sinulla saattaa olla myös muita näkökohtia, kuten lasten jättäminen kouluun tai päivähoitoon matkalla töihin. Olemme rakentaneet yhteiskuntamme autojen ympärille, ja monille ajamatta jättäminen ei yksinkertaisesti ole vaihtoehto.

Voit silti säästää rahaa bensiinissä ostamatta uutta autoa tai edes tekemättä suuria muutoksia ajotottumuksiin. Säästät myös itsesi melkoisilta vaivoilta, koska sinun ei tarvitse järjestää puolta elämääsi kuljetustapojenne mukaan.

Sinä pystytvalita useista sovelluksistaauttaa sinua löytämään asemia alueellasi halvimmalla kaasun hinnalla ja on mahdollisesti yksi helpoimmista tavoista säästää rahaa. Säästätkö tuhansia? Ei. Mutta säästät vähän rahaa, ja pienet summat laskevat yhteen.

Yksinkertainen auton huolto

30 suurinta tapaa, jolla ihmiset tuhlaavat rahaa ymmärtämättä sitä | Kalleutta (22)

Luultavasti katsoit tätä ja ajattelit: "Mutta minun on vaihdettava öljyni säännöllisesti" tai jopa: "En tiedä kuinka autot nykyään toimivat. Toivon, että et käske minua opetella tekemään omat kunnossapitoni."

Vaikka teet joitain omia rutiinihuoltojasi, kuten öljyn ja suodattimen vaihtoa, renkaiden vaihtoa ja muita vastaavia asioita, säästät melkoisesti rahaa, mutta yksi asia, jota et ehkä ole ottanut huomioon: oikea renkaiden täyttö.

Jos renkaasi ovat yli tai alipaineet, et vain vahingoita niitä; oletvahingoittaa polttoainetalouttasi, joten käytät enemmän rahaa bensaan kuin uskotkaan.

Muista tarkistaa rengaspaineesi säännöllisesti ja lisätä ilmaa tarvittaessa (et tarvitse edes kompressoria, vaan voit käyttää jalkapumppua ja treenata samalla kun olet). Autosi käyttöohjekirjasta tulee kertoa, kuinka paljon painetta sinulla tulisi olla kesällä ja talvella.

Ennaltaehkäisevän hoidon huomioimatta jättäminen

30 suurinta tapaa, jolla ihmiset tuhlaavat rahaa ymmärtämättä sitä | Kalleutta (23)

Ymmärrämme, että tämä on erittäin arkaluonteinen aihe. Sairaanhoito on naurettavan kallista, samoin kuin vakuutukset. Saatat jättää väliin ennaltaehkäisevän hoidon, kuten puolivuosittaiset hammaspuhdistukset ja vuotuiset fyysiset tarkastukset, koska joudut maksamaan niistä liikaa, vaikka sinulla olisi vakuutus.

Ennaltaehkäisy on välttämätöntätunnistaa mahdolliset ongelmat ja käsitellä niitä ajoissa, ennen kuin niistä tulee mahdollisesti vakavia ja kalliita ongelmia.

Hampaiden puhdistaminen kahdesti vuodessa ei vain auta ehkäisemään hammaskiven kertymistä ja iensairauksia. Hammaslääkärisi voi tunnistaa pinnan ontelot ja täyttää ne, kun se on vielä halpaa, koska kestää kauan ennen kuin tarvitset jotain, kuten juurikanavaa.

Olkaamme tosissasi: Kukaan ei pidä ajatuksesta, että juurihoito on hankittava, koska ongelma kesti liian kauan. Sama pätee vuosittaiseen fyysiseen tutkimukseen – esimerkiksi verikokeet voivat paljastaa ongelman varhaisessa vaiheessa, kun se on helpoin ja halvin hoitaa.

Mammografiat, eturauhasen tutkimukset ja muu ennaltaehkäisevä hoito tekevät saman asian. Pyri varaamaan ja pitämään aikoja ennaltaehkäisevään hoitoon niin paljon kuin mahdollista. Se on yksi merkittävimmistä tavoista säästää rahaa.

Työntekijöiden alennukset

30 suurinta tapaa, jolla ihmiset tuhlaavat rahaa ymmärtämättä sitä | Kalleutta (24)

Jos työskentelet yrityksessä, joka tarjoaa tarvitsemiasi tuotteita tai palveluita ja jolla on työntekijäalennus, harkitse sen käyttämistä niille sen sijaan, että menet muualle.

Monilla yrityksillä on myös armeijan ja lainvalvontaviranomaisten alennuksia, ja jotkut tarjoavat alennuksia kaikille valtion työntekijöille.

Kun ostat tiettyjä palveluita tai tuotteita, ei ole haittaa kysyä alennuksista, varsinkin jos työskentelet valtion palveluksessa. Saatat huomata, että voit säästää huomattavan prosentin kokonaislaskustasi pelkästään käyttämällä tällaista alennusta.

Kolmannen osapuolen pankkiautomaattien käyttö

30 suurinta tapaa, jolla ihmiset tuhlaavat rahaa ymmärtämättä sitä | Kalleutta (25)

Jos haluat kuljettaa käteistä mukanasi, saatat olla helpointa saada nopeasti käteistä mistä tahansa saatavilla olevasta pankkiautomaatista.

Ongelmana on, että jos pankkiautomaatti ei ole pankkisi, maksat todennäköisesti paljon rahaa maksuina. Ne maksut maksavat sinullemuutama dollari per kauppa, jotka kasvavat nopeasti.

Jos nyt saat käteistä vain satunnaisesti kolmansien osapuolien pankkiautomaateista, ketä kiinnostaa, eikö niin? Mutta jos sinulla on tapana olla välittämättä käyttämistäsi pankkiautomaateista, saatat käyttää paljon ylimääräistä rahaa vain maksuihin. Näiden maksujen välttäminen on yksi parhaista tavoista säästää rahaa.

Voit yrittää suunnitella budjettiasi ja aikatauluasi sisällyttääksesi matkan pankkisi pankkiautomaatteihin, etsiä maksuttomia pankkiautomaatteja tai tehdä muistiinpanon saadaksesi käteistä takaisin aina, kun käytät pankkikorttiasi. Kuten kaasusta maksaessasi, et säästä tuhansia tällä tavalla, mutta pienet summat laskevat aina yhteen.

Palkkapäivälainojen ongelma

30 suurinta tapaa, jolla ihmiset tuhlaavat rahaa ymmärtämättä sitä | Kalleutta (26)

Palkkapäivälainat saattavat viedä sinut vaikeuksiin, mutta ne ovat huonoja pieniä lainoja. Arvokkaat harvat säännökset pitävät palkkapäivälainateollisuuden kurissa,joten se on saalistavaa. Niiden korot nousevat usein yli 400 prosenttia.

Palkkapäivälainoja ottavat ihmiset päätyvät noidankehään, jossa he käyttävät palkkansa maksaakseen takaisin lainan ja kaikki korot ja tarvitsevat sitten uuden lainan. Velat ja korot kasaantuvat, ja melko pian olet mustassa aukossa, josta et voi paeta.

Jos tarvitset nopeaa rahaa, sinulla on vaihtoehtoja palkkapäivälainojen lisäksi. Voit kokeilla joukkorahoitusta, lainata rahaa ystäviltä ja perheeltä tai käyttää luottokorttia. Jopa luottokorttivelka maksaa vähemmän kuin palkkapäivälainat.

Lisäksi palkkapäivälainat voivat vahingoittaa luottoluokitustasi, jolloin taloudellinen tilanne on vaikeampi hallita ja parantaa.

Jos noudatat monia näistä muista ehdotuksista, et ehkä edes tarvitse palkkapäivälainaa.

Elämäsi vertaaminen muihin

30 suurinta tapaa, jolla ihmiset tuhlaavat rahaa ymmärtämättä sitä | Kalleutta (27)

Sosiaalinen media pommittaa meitä kuvilla ihmisistä, joilla on näennäisesti täydellinen elämä. Heidän talonsa ovat kauniita ja aina puhtaita, ja heillä on lapsia, jotka vaikuttavat hyvin käyttäytyviltä. He ovat itse hyvin hoidettuja ja hyvin pukeutuneita. He syövät ulkona tyylikkäissä ravintoloissa ja viettävät eksoottisia lomia.

Totuus on, että heillä saattaa olla rahaa kuluttaa näihin asioihin, kun taas sinulla ei ole, tai näet vain pienen siivunsa heidän elämästään etkä sen alla olevaa myllerrystä.

Joka tapauksessa teet itsesi kurjaksi vertaamalla itseäsi muihin, ja jos olet siitä liian huolissasi,käytät enemmän rahaakuin olet koskaan ajatellut mahdolliseksi vain yrittää pysyä heidän perässäsi.

Yritä tehdä elämästäsi paras mahdollinen sen sijaan, että työskentelet elääksesi jonkun muun kanssa. Huomaat, että tämä on monien muiden erinomaisten tapojen säästää rahaa joukossa, ja tunnet olosi tyytyväisemmäksi, vaikka elämäsi ei ole läheskään yhtä ylellistä kuin muiden elämä.

Kuntosalijäsenyydet

30 suurinta tapaa, jolla ihmiset tuhlaavat rahaa ymmärtämättä sitä | Kalleutta (28)

Liikunta on terveellistä ja tarpeellista, ja monet ostavat kuntosalijäsenyydet, koska he eivät tiedä, miten he voivat muuten varmistaa, että he harjoittelevat säännöllisesti. Ja jos saat kalliimman jäsenyyden, sinulla on pääsy luokille, joista saatat pitää, ja jopa henkilökohtaisen harjoittelun.

Myönnämme sen, olemme myös ajatellut, että rahan käyttäminen johonkin motivoisi meitä käyttämään sitä. Loppujen lopuksi, jos käytät rahaa siihen, käytät sitä, eikö niin?

Ongelma ei ole kuntosalijäsenyydessä. Monilla ihmisillä on niitä ja he käyttävät niitä hyväkseen. Ongelmana onsaatko siitä hyvän vastineen. Jos käytät paljon ylimääräistä rahaa luokkiin ja henkilökohtaiseen harjoitteluun etkä sitten tee mitään, heität rahasi pois.

Heität myös rahaa pois, jos ostat jäsenyyden ja huomaat sitten, että et pidä muiden kanssa treenaamisesta tai että kaikki kuntosalilla tekeminen tuntuu työlältä.

Jos jokin näistä on tilanne, voit ehkä luopua jäsenyydestä ja löytää jotain muuta. Pidätkö polkupyörällä ajamisesta? Tee se harjoituksen vuoksi. Löydä ilmaisia ​​YouTube-videoita, joissa opetetaan joogaa, pilatesta tai jopa tanssityyliä, jonka olet aina halunnut oppia.

Jos sinulla on asioita, joista pidät kuntosalilla, säilytä jäsenyys. Varmista vain, että sinulla on sellainen, joka antaa sinulle parhaan vastineen.

Lottoa pelaaminen

30 suurinta tapaa, jolla ihmiset tuhlaavat rahaa ymmärtämättä sitä | Kalleutta (29)

Lottolippujen ostaminen näyttää helpoimmalta tapaa rikastua, joten sinun ei enää koskaan tarvitse huolehtia rahasta. Puhumme kaikki siitä, mitä tekisimme, jos voittaisimme lotossa.

Haluamme ajatella, että sijoittaisimme sen, eläisimme koroista tai antaisimme sen apua tarvitseville ystäville ja perheelle ja lahjoitamme hyväntekeväisyyteen. Haaveilemme jopa valtavasta talosta, veneestä, hienosta autosta ja kaikesta muusta, joka liittyy miljoonien pankkiin.

Ehkä suurin fantasiamme on se, että meidän ei tarvitse koskaan enää tehdä töitä. Taloudellisten huoleemme poistamisen lisäksi pääsisimme eroon myös työstressistä, jos voittaisimme lotossa, mikä helpottaisi elämäämme.

Sinunmahdollisuudet lottovoittoonovat kuitenkin erittäin alhaiset. Tiedämme: "Et voi voittaa, jos et pelaa", ja jonain päivänä saatat olla onnekas, joka voittaa jättipotin.

Koska voittomahdollisuutesi ovat kuitenkin niin pienet, voit sijoittaa lottokuponkiin käyttämäsi rahat muihin asioihin, kuten säästötiliin, luottokorttisaldoihin tai muihin välttämättömiin kuluihin.

YOLO-ostot

30 suurinta tapaa, jolla ihmiset tuhlaavat rahaa ymmärtämättä sitä | Kalleutta (30)

Olemme kaikki tehneet sen. Tai useimmilla meistä on. Olemme nähneet kaupassa tai verkossa jotain, jota todella haluamme, mutta jolle meillä ei ole käyttöä, ja heitämme rahat pois joka tapauksessa, koska ajattelemme: "Elämä on liian lyhyt."

Haluat elää elämääsi mahdollisimman täydellisesti. Me ymmärrämme sen, koska me kaikki teemme niin. Mutta miksi ostaa jotain, jota et tarvitse ja jota et todennäköisesti käytä vain siksi, että voit? Sinun on paljon parempi käyttää ne rahat tarpeisiisi tai laittaa ne säästötilille.

Lopulliset ajatukset

Sinun ei tarvitse tehdä merkittäviä muutoksia koko elämääsi löytääksesi tapoja säästää rahaa. Sinulla on edessäsi kaikenlaisia ​​​​tapoja säästää rahaa, jotka vaativat vain vähän ylimääräistä vaivaa tai eivät ollenkaan.

Monet meistä juuttuvat yrittäessään välttää ilmeisiä asioita, kuten kahvin ostamista, autolla ajamista, syömistä tien päällä ja sellaisten asioiden ostamista, joita ilman todella pärjäisimme, ja sinäkin olet saattanut olla juuttunut siihen pitkään.

Onneksi sinun ei tarvitse huolehtia mistään, jotta säästät paljon rahaa. Kokeile sisällyttää joitain näistä ideoista elämääsi ja katso, kuinka paljon säästät.

30 suurinta tapaa, jolla ihmiset tuhlaavat rahaa ymmärtämättä sitä | Kalleutta (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Horacio Brakus JD

Last Updated:

Views: 6327

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Horacio Brakus JD

Birthday: 1999-08-21

Address: Apt. 524 43384 Minnie Prairie, South Edda, MA 62804

Phone: +5931039998219

Job: Sales Strategist

Hobby: Sculling, Kitesurfing, Orienteering, Painting, Computer programming, Creative writing, Scuba diving

Introduction: My name is Horacio Brakus JD, I am a lively, splendid, jolly, vivacious, vast, cheerful, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.