Hvordan lage og redigere videoer i Windows med Microsofts Clipchamp (2024)

Microsoft har et nytt videoredigeringsprogram for Windows der du kan lage og justere videomesterverkene dine. Oppnådd gjennom et oppkjøp i 2021,Clipchamper tilgjengelig som en innebygd app forWindows 11og en nedlastbar app forWindows 10.

Med Clipchamp kan du trimme, klippe og skjøte videoklipp. Du kan legge til filtre og stiler, integrere lydspor og bruke spesielle maler. Gratisversjonen av Clipchamp støtter videoeksport på opptil 1080p.Alternativer for betalt abonnementkick i tilleggsfunksjoner, for eksempel høyere oppløsninger, skylagring, merkevarebygging og aksjebiblioteksressurser. Slik bruker du Clipchamp til å piffe opp videoene dine.

Starter

For å åpne Clipchamp i Windows 11, klikk på Start-knappen. Velg snarveien i delen med festede apper, og klikk deretter på knappen for å starte appen. I Windows 10 må du laste ned appen fraMicrosoft Store. Du må logge på for å bruke appen; du kan velge en Microsoft-konto, en Google-konto eller en konto ved å bruke en separat e-postadresse. Etter pålogging blir du satt inn på startskjermen for Clipchamp.

For å komme i gang kan du lage en ny video ved å ta opp en via PC-ens kamera, ved å dele skjermen eller begge deler. Du kan også importere en video du allerede har tatt. For å lage en ny video, klikk på ett av alternativene under Start med et opptak: Skjerm og kamera, Kamera eller Skjerm.

How to Create and Edit Videos in Windows With Microsoft's Clipchamp (1)

Hvis du velger Kamera-alternativet, gi de nødvendige tillatelsene for tilgang til PC-ens kamera og mikrofon. Når du er klar, klikker du på Spill inn-knappen for å spille inn videoen. Merk at opptaket ditt ikke kan vare lenger enn 30 minutter. Når du er ferdig, hold musen over skjermen og klikk på Spill inn-knappen for å stoppe videoen.

How to Create and Edit Videos in Windows With Microsoft's Clipchamp (2)

Etter at opptaket er fullført, spiller Clipchamp det automatisk av slik at du kan se det. Hvis du er misfornøyd med videoen, klikkTa opptaket på nytt. Ellers klikkLagre og rediger.

How to Create and Edit Videos in Windows With Microsoft's Clipchamp (3)

Hvis du velger å starte et opptak ved å dele skjermaktiviteten din i stedet, klikker du på Spill inn-knappen på videoskjermen.

How to Create and Edit Videos in Windows With Microsoft's Clipchamp (4)

På neste skjermbilde velger du hva du vil dele. Velg alternativet for Hele skjermen, Vinduet eller Microsoft Edge-fanen, og klikk deretter på miniatyrbildet for den spesifikke skjermen du ønsker å dele.

How to Create and Edit Videos in Windows With Microsoft's Clipchamp (5)

Lag skjermaktiviteten du vil fange. Når du er ferdig, klikker du på knappen nederst for Stopp deling. Igjen, Clipchamp gir deg muligheten til å ta opptaket på nytt eller lagre og redigere det.

How to Create and Edit Videos in Windows With Microsoft's Clipchamp (6)

Hvis du allerede har tatt en video som du vil redigere i Clipchamp, klikker du på knappen øverst på startskjermen for Lag en video.

How to Create and Edit Videos in Windows With Microsoft's Clipchamp (7)

I videoredigereren klikker du på knappen til venstre forMediene dineog klikk deretter på plussknappen. Hvis videoen er lagret på datamaskinen din, kan du enten dra og slippe den på skjermen eller bla til og velge den. Hvis videoen er lagret på nettet, velgskytjenestehvor den er lagret, for eksempel Dropbox, Google Drive eller OneDrive. Eller prøv å skanne den fra telefonen din hvis den er lagret der.

How to Create and Edit Videos in Windows With Microsoft's Clipchamp (8)

Enten du tar opp videoen i Clipchamp gjennom kameraet eller skjermdeling, eller du legger til en video du allerede har tatt, er redigeringsprosessen den samme. Først drar og slipper du klippet du ønsker å redigere til tidslinjen.

How to Create and Edit Videos in Windows With Microsoft's Clipchamp (9)

Du kan nå redigere videoen ved å bruke tidslinjeverktøyene. Et grep du kanskje vil gjøre er å kutte ut eller trimme områder av videoen du ikke vil ha, for eksempel begynnelsen eller slu*tten. For å gjøre dette, flytt spillehodet til området der du vil klippe videoen. Klikk på Del-ikonet på verktøylinjen. Velg området du vil fjerne, og klikk på Slett-ikonet. Når du redigerer videoen, kan du trimme og klippe andre områder, duplisere eventuelle seksjoner og angre enhver handling du vil reversere.

How to Create and Edit Videos in Windows With Microsoft's Clipchamp (10)

Legg til flere klipp

For å legge til flere klipp til videoen, klikk på plussknappen til venstre og bla til eller dra og slipp klippet du ønsker å inkludere. Dra klippet til tidslinjen. Hvis videoen er for lang til å se alt på tidslinjen, klikker du på ikonet for at Zoom skal passe. Du kan også zoome inn eller ut på tidslinjen.

How to Create and Edit Videos in Windows With Microsoft's Clipchamp (11)

Legg til tekst i videoen

For å vise tekst på videoen, for eksempel en tittel, klikker du på ikonet på venstre verktøylinje for Tekst. Til venstre klikker du på plussknappen for tekststilen du liker, eller drar den til tidslinjen. Dobbeltklikk eksempelteksten på videoklippet og erstatt den med teksten du ønsker. Her kan du også endre skrifttype og justering. Fra den øverste verktøylinjen kan du endre skrifttekst, farge, filter og andre attributter. Du kan deretter flytte og endre størrelsen på tekstboksen på videoklippet. Til slu*tt drar du en av markørene for teksten for å bestemme hvor lenge den skal vises på skjermen.

How to Create and Edit Videos in Windows With Microsoft's Clipchamp (12)

Legg til musikk og spesialeffekter

Deretter kan du legge til musikk og spesielle lydeffekter, men bare hvis du har et av de betalte abonnementene. I så fall klikker du på ikonet på venstre verktøylinje for Musikk og SFX. Klikk på Spill av-knappen for å forhåndsvise musikk eller effekter som interesserer deg. Når du finner en du liker, drar du den til riktig sted på tidslinjen.

Anbefalt av våre redaktører

Den beste videoredigeringsprogramvaren for 2023

Den beste bilderedigeringsprogramvaren for 2023

Photoshop vs. Lightroom: Hvilken er den beste bilderedigeringsprogramvaren for deg?

How to Create and Edit Videos in Windows With Microsoft's Clipchamp (16)

Legg til bilder

Klikk på ikonet for Arkivbilder for å legge til bilder fra Clipchamp-biblioteket til videoen din. Gjør det samme med Stock-video for å legge til klipp fra biblioteket til tidslinjen. Begge alternativene tilbyr innhold for gratisplanen og de betalte abonnementene.

How to Create and Edit Videos in Windows With Microsoft's Clipchamp (17)

Legg til grafikk og overganger

Lenger ned på verktøylinjen til venstre kan du legge til grafikk og overganger til videoen din ved å dra bestemte til tidslinjen.

How to Create and Edit Videos in Windows With Microsoft's Clipchamp (18)

Legg til en mal

Deretter kan du legge til en mal til videoen din enten ved å bruke en til å lage et nytt prosjekt eller ved å legge til en på tidslinjen for en eksisterende video. Klikk på ikonet til venstre for maler. Klikk på miniatyrbildet for malkategorien som interesserer deg. Dra malen du vil bruke til tidslinjen eller klikk på plussknappen for den malen.

How to Create and Edit Videos in Windows With Microsoft's Clipchamp (19)

Legg til et nytt opptak

Du kan også legge til et nytt opptak til videoen din. Klikk på Record & Create-knappen til venstre. Her kan du velge å legge til et kameraopptak, skjermopptak, begge deler, eller en tekst til taleopptak. Velg ditt foretrukne alternativ og legg deretter opptaket til tidslinjen.

How to Create and Edit Videos in Windows With Microsoft's Clipchamp (20)

Endre størrelsesforholdet

Du kan endre sideforholdet for videoen din basert på typen enhet eller skjerm den er ment for. Som standard bruker videoen et 16:9-forhold. Klikk på 16:9-knappen øverst til høyre, og du kan endre til andre sideforhold, for eksempel 9:16, 1:1, 4:5, 2:3 og 21:9. Clipchamp prøver å hjelpe deg i denne prosessen ved å forklare hvorfor du velger ett forhold fremfor et annet.

How to Create and Edit Videos in Windows With Microsoft's Clipchamp (21)

Gi nytt navn til videoen din

På et tidspunkt vil du kanskje gi nytt navn til videoen din, spesielt hvis den er uten tittel. Klikk på etiketten uten navn øverst og skriv inn det nye navnet på videoen.

How to Create and Edit Videos in Windows With Microsoft's Clipchamp (22)

Lagre videoen din

Når du er ferdig med å redigere, er det på tide å lagre videoen. Klikk på Eksporter-knappen øverst til høyre og velg oppløsningen du ønsker å bruke. Clipchamp begynner å generere videoen. Når det er gjort, klikker du påLagre på datamaskinenfor å lagre den som en MP4-fil. Du kan også eksportere videoen din til Google Drive, YouTube, TikTok, OneDrive, Pinterest eller Box.

How to Create and Edit Videos in Windows With Microsoft's Clipchamp (23)
Tips & Tricks<\/strong> newsletter for expert advice to get the most out of your technology.","first_published_at":"2021-09-30T21:23:24.000000Z","published_at":"2022-08-31T18:37:00.000000Z","last_published_at":"2022-08-31T18:36:55.000000Z","created_at":null,"updated_at":"2022-08-31T18:37:00.000000Z"})" x-show="showEmailSignUp()">

Liker du det du leser?

Melde seg påTips og triksnyhetsbrev for ekspertråd for å få mest mulig ut av teknologien din.

Dette nyhetsbrevet kan inneholde reklame, avtaler eller tilknyttede lenker. Å abonnere på et nyhetsbrev indikerer ditt samtykke til vårVilkår for brukogPersonvernerklæring. Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevene.


Takk for at du registrerte deg!

Abonnementet ditt er bekreftet. Hold øye med innboksen din!

Meld deg på andre nyhetsbrev

Hvordan lage og redigere videoer i Windows med Microsofts Clipchamp (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Laurine Ryan

Last Updated:

Views: 6121

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Laurine Ryan

Birthday: 1994-12-23

Address: Suite 751 871 Lissette Throughway, West Kittie, NH 41603

Phone: +2366831109631

Job: Sales Producer

Hobby: Creative writing, Motor sports, Do it yourself, Skateboarding, Coffee roasting, Calligraphy, Stand-up comedy

Introduction: My name is Laurine Ryan, I am a adorable, fair, graceful, spotless, gorgeous, homely, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.