Innledningen til grunnloven: Hvordan lager du en mer perfekt union? (2024)

Innholdsstandarder

NCSS.D2.Civ.1.3-5. Skille ansvar og myndighet til myndighetspersoner på ulike nivåer og grener av regjeringen og på ulike tider og steder.

NCSS.D2.Civ.2.3-5. Forklar hvordan et demokrati er avhengig av folks ansvarlige deltakelse, og trekk implikasjoner for hvordan enkeltpersoner bør delta.

NCSS.D2.Civ.3.3-5. Undersøk opprinnelsen til og formålet med regler, lover og viktige amerikanske konstitusjonelle bestemmelser.

NCSS.D2.Civ.5.3-5. Forklar opprinnelsen, funksjonene og strukturen til ulike styresystemer, inkludert de som er opprettet av amerikanske og statlige konstitusjoner.

NCSS.D2.Civ.8.3-5. Identifiser sentrale samfunnsdyder og demokratiske prinsipper som veileder myndigheter, samfunn og lokalsamfunn.

Forberedelse

Gjennomgå fortalen til grunnloven.

"Vi, folket i USA, for å danne en mer perfekt union, etablere rettferdighet, sikre hjemlig ro, sørge for felles forsvar, fremme den generelle velferden og sikre frihetens velsignelser til oss selv og våre etterkommere, ordinerer og etablere denne grunnloven for Amerikas forente stater."

Få bakgrunnsinformasjon om opprinnelsen til og tolkningen av grunnloven fra følgende EDSITEment-anmeldte ressurser:

Gjør deg kjent med foreningens artikler. Teksten til artiklene samt relaterte dokumenter og informasjon er tilgjengelig påVedtekter for konføderasjonenvia The Avalon Project ved Yale Law School. Se også "Vedtekter for konføderasjonen: 1777-1789" fra Bens guide til den amerikanske regjeringen.

Gjør deg kjent med hver leksjonsplan. De tre første leksjonene er ment å gi kontekst. Hjertet i enheten er aktivitet 4. Last ned kopier av dokumentene som brukes i aktivitet 4 og duplisere dem etter behov.

Denne enheten er en av en serie utfyllende EDSITEment-leksjonsplaner for studenter på middels nivå om grunnlaget for regjeringen vår. Vurder å tilpasse dem for klassen din i følgende rekkefølge:

  • Erklær årsakene: Uavhengighetserklæringen
  • Innledningen til grunnloven: Hvordan lager du en mer perfekt union?
  • Balansering av tre grener samtidig: Vårt system med sjekker og saldoer:
  • Den første endringen: Hva er rettferdig i et fritt land

Educator Resources-delen av National Archives-nettstedet tilbyr en serie medregneark for å analysere primære kildedokumenter, inkludert skriftlige dokumenter og fotografier, som du kanskje ønsker å bruke eller tilpasse for å hjelpe elevene med å gjennomgå materialet som presenteres i denne enheten.

Leksjonsaktiviteter

Aktivitet 1. Revolusjonære behov

Når den amerikanske revolusjonen lyktes, hva trengte kolonistene å gjøre? Som det står påAmerikas historie, en lenke fra EDSITEment-ressursenAmerikansk minne, "Da koloniene erklærte sin uavhengighet fra Storbritannia, hadde de et flagg og en hær. Det de manglet var en regjering."

Hva er ansvaret for uavhengighet?

Still en hypotetisk situasjon for klassen. Tenk deg at elevene på en ekskursjon til Tahiti strandet – uten noen voksne og med lite håp om å bli reddet i overskuelig fremtid – på en veldig gjestfri tropisk øy. Start med en kort, generell diskusjon om slike saker som: Hvordan vil dere samarbeide? Hvordan vil du lage regler? Hvordan vil du håndtere folk som gruppemedlemmer tror ikke følger reglene?

Deretter, enten brainstorming som en klasse eller arbeid i små grupper (hvis ønskelig, kan grupper tildeles spørsmålene nedenfor), lag lister over tingene gruppen må vurdere når de skal utvikle sin egen regjering. Hjelp elevene ved å stille disse veiledende spørsmålene, som er relatert til setninger fra ingressen (angitt her for læreren og som skal diskuteres med elevene i leksjon 4):

  1. Hvordan vil du sørge for at alle som føler seg urettferdig behandlet får et sted å sende klager? (opprette rettferdighet)
  2. Hvordan vil du sørge for at folk kan få fred og ro? (sikrer ro i hjemmet)
  3. Hvordan vil du sørge for at gruppemedlemmer vil hjelpe hvis det kommer utenforstående som truer gruppen din? (som sørger for felles forsvar)
  4. Hvordan vil du sørge for at forbedringene du gjør på øya (som tilfluktsrom, peiser og lignende) blir brukt rettferdig? (fremme den generelle velferden)
  5. Hvordan vil du sørge for at gruppemedlemmer skal stå fritt til å gjøre hva de vil så lenge det ikke skader noen andre? (sikre frihetens velsignelse til oss selv)
  6. Hvordan vil du sørge for at reglene og organisasjonene du utvikler beskytter fremtidige generasjoner? (sikre frihetens velsignelse til våre etterkommere)

Hvis elevene jobbet i grupper, gi tid til å dele.

Del nå den politiske tegneserien med klassenThe Horse America, Throwing His Masterog tittelen, tilgjengelig via en lenke fra EDSITEment-ressursenAmerikansk minne.

  • Hva observerer elevene i tegneserien? Hva sier tegneserieskaperen? Hva skjedde i 1779?

Oppmuntre til diskusjon i klassen. Hva ville kolonistene frykte etter å ha løslatt seg fra Storbritannias monarki? Ut fra noen av klagene kolonistene hadde mot Storbritannia, hva kan noen av bekymringene deres være for enhver fremtidig regjering? Som i den hypotetiske situasjonen på den øde øya, hvilke beslu*tninger måtte kolonistene ta om å danne en ny regjering av 13 kolonier, som frem til 1776 i utgangspunktet hadde drevet seg selvstendig?

Aktivitet 2. Hva ingressen betyr

Sørg for at hver student har i hånden en kopi av ingressen til grunnloven. Deteksten til fortalener tilgjengelig via den EDSITEment-anmeldte ressursenAvalon-prosjektet ved Yale Law School.


Etter å ha settSchoolhouse Rock-video om ingressen til den amerikanske grunnloven, les ingressen for eller sammen med klassen. Fortell elevene at målet deres er å lære hva ingressen betyr.

Gå nå gjennom ideene elevene hadde for beskyttelse i leksjon 1. Relater hvert punkt til den aktuelle setningen i ingressen, som vist:

  1. Hvordan vil du sørge for at alle som føler seg urettferdig behandlet får et sted å sende klager? (opprette rettferdighet)
  2. Hvordan vil du sørge for at folk kan få fred og ro? (forsikrer ro i hjemmet)
  3. Hvordan vil du sørge for at gruppemedlemmer vil hjelpe hvis det kommer utenforstående som truer gruppen din? (som sørger for felles forsvar)
  4. Hvordan vil du sørge for at forbedringene du gjør på øya (som tilfluktsrom, peiser og lignende) blir brukt rettferdig? (fremme den generelle velferden)
  5. Hvordan vil du sørge for at gruppemedlemmer skal stå fritt til å gjøre hva de vil så lenge det ikke skader noen andre? (sikre frihetens velsignelse til oss selv)
  6. Hvordan vil du sørge for at reglene og organisasjonene du utvikler beskytter fremtidige generasjoner? (sikre frihetens velsignelse til våre etterkommere)

Fortsett ved å dele tekstene til "The Preamble" med elevene fra TV-serien "Schoolhouse Rock", laget av American Broadcasting Companies, Inc. Du kan finne tekstene på Internett; bare gjør et søk etter "Schoolhouse Rock" på en søkemotor som google.com eller yahoo.com.

Diskuter hva elevene tror ordene i ingressen betyr. Del deretter klassen inn i seks små grupper. Gi hver gruppe en setning fra ingressen for å tolke og gi hver gruppe dokumentariske bevis på hva setningen betyr (kilder listet opp nedenfor). Det er gruppemedlemmenes jobb å dele dokumentet de fikk og tilby sin egen tolkning av hva deres tildelte setning betyr.

Gruppe 1: Etablering av rettferdighet—Skriv ut abstraktet forHarper v. Virginia valgstyretfra det EDSITEment-anmeldte nettstedetHøre. Studentene bør lese fakta i saken og spørsmålet som presenteres og svare på følgende:

  1. For at en sak skal komme til Høyesterett, må den være vanskelig å avgjøre. Hvilke gode poeng er det på begge sider av sakenHarper v. Virginia valgstyret?Det koster penger å holde valg. Skatten som ble belastet ved valglokalene i Virginia ble brukt av fylker til utgifter som å gjennomføre stemmegivning og av staten for å støtte offentlig utdanning. Maksimal skatt var bare $1,50. Burde ikke noen være fornøyd med å betale et så lite beløp for stemmerett og for å være med å betale for stemmeprosessen? Ville det være rettferdig å be folk som ikke stemmer om å betale for å stemme gjennom en annen avgift, for eksempel en avgift på varer du kjøper i butikken (en omsetningsavgift)? På den annen side, hvis du ikke har penger i det hele tatt, er det en god grunn til å hindre deg i å stemme?
  2. Hva tror du retten har bestemt?
  3. Et annet ord for rettferdighet er rettferdighet. Hva skjer i landet vårt for å sikre at ting er rettferdige? Hva vil det si å etablere rettferdighet?

Etter at øvelsen er fullført, del med studentene det faktiske utfallet (konklusjonen) av saken.

Gruppe 2: Sikre hjemlig ro—Skriv ut abstraktet forBurson v. Freemanfra det EDSITEment-anmeldte nettstedetHøre.

Studentene bør lese fakta i saken og svare på følgende:

  1. For at en sak skal komme til Høyesterett, må den være vanskelig å avgjøre. Hvilke gode poeng er det på begge sider av denne saken? Burde ikke velgerne kunne gå til valglokalet i fred og ro (slik fred og ro kan betraktes som en slags hjemlig ro) uten at noen prøver å få dem til å stemme på kandidaten sin? På den annen side, har vi ikke rett til å snakke med folk om kandidater vi ønsker valgt? Hva tror du retten har bestemt?
  2. Hva betyr det å "sikre hjemlig ro"? Hvordan gikk sakenBurson v. Freemansikre "hjemlig ro"? Hvilke andre eksempler på "ro i hjemmet" kan du nevne?

Etter at øvelsen er fullført, del med studentene det faktiske utfallet (konklusjonen) av saken.

Gruppe 3: Å sørge for fellesforsvaret—Skriv ut siste side av president Franklin Delano Rooseveltsforespørsel til kongressenat USA erklærer krig mot Japan etter angrepet på Pearl Harbor (tilgjengelig fraLærerressurserdelen av Riksarkivets nettsted), så vel somOnkel Sam rekrutteringsplakat(tilgjengelig via EDSITEment-ressursenAmerikansk minne). Studentene bør se gjennom dokumentene og svare på følgende spørsmål:

  1. Hvorfor måtte presidenten be Kongressen om å erklære krig? Hvorfor erklærte han ikke krig selv? Hvorfor er det fornuftig å kreve at presidenten spør kongressen? Hvordan bidrar det til å sørge for det "vanlige" forsvaret?
  2. Hva er poenget med Uncle Sam-plakaten?
  3. Hvordan sørger vår regjering i dag for det felles forsvaret?
  4. Hva betyr "sørge for felles forsvar"?

Gruppe 4: Fremme av den generelle velferden—I 1906 var ingen pålagt å inspisere kjøtt som ble solgt til det amerikanske publikum. Offentlig reaksjon på Upton Sinclairs bokJungelenvar en viktig faktor i vedtakelsen av 1907 Meat Inspection Act, som etablerte et system for kjøttinspeksjon som varte til juli 1996, da den føderale regjeringen kunngjorde nye regler som krever mer vitenskapelig avanserte metoder for kjøttinspeksjon.

Skriv utbrevat Upton Sinclair skrev til president Theodore Roosevelt (10. mars 1906) angående forhold i kjøttpakkeindustrien, tilgjengelig fra National Archives. Studenter bør lese brevet og svare på følgende:

  1. Bør ikke selskapene som selger kjøtt inspisere kjøttet de selger? Hvorfor skal regjeringen ha et system for kontroll av kjøtt? Hvordan fremmer kjøttkontrollen den generelle velferden?
  2. Hva annet gjør regjeringen for å fremme den generelle velferden?
  3. Hva betyr «fremme den generelle velferden»?

Gruppe 5: Sikre frihetens velsignelse til oss selv—Skriv ut sammendraget avWisconsin v. Yoder fra det EDSITEment-anmeldte nettstedetHøreogplakat som feirer gjennomføringen av det femtende endringsforslaget(bilde), tilgjengelig viaLibrary of Congress.Elevene bør se gjennom dokumentene og svare på følgende:

  1. For at en sak skal komme til Høyesterett, må den være vanskelig å avgjøre. Hvilke gode poeng er det på begge sider av denne saken? Hvorfor mener noen at foreldre bør pålegges å sende barna sine på skolen? På den annen side, bør ikke foreldre kunne oppdra barna sine slik de vil?
  2. Hva tror du Høyesterett har bestemt i denne saken?
  3. Slå opp "frihet" i ordboken. Hva betyr frihet? Hva kan skje hvis alle følte at han/hun hadde friheten til å gjøre hva han/hun ville uansett konsekvensene? Når, hvorfor og hvordan bør friheter noen gang begrenses ... og når bør de ikke være det?
  4. Hva betyr det å "sikre frihetens velsignelser til oss selv"?
  5. Hva feires på plakaten? Hvordan sikret den femtende endringen frihetens velsignelser til dem som var blitt slaver? Det er et enkelt spørsmål, men her er et vanskelig: Hvordan sikret det femtende tillegget frihetens velsignelser til de som IKKE hadde blitt slaver?

Del det faktiske utfallet (konklusjonen) av saken.

Gruppe 6: Å sikre frihetens velsignelse til våre etterkommere– Skriv utfotografi av kullbrytergutter(bilde) fra EDSITEment-ressursenAmerikansk minne. Elevene bør se gjennom bildet og svare på følgende:

  1. Ville ikke noen barn på din alder blitt fristet til å forlate skolen og ta en jobb hvis de kunne? Hva er galt med det?
  2. Hvorfor er det ikke flere kullbrytergutter?
  3. Grunnloven endres fortsatt med endringer. Vårt lands lover endres fortsatt i dag. Hvordan bidrar forbedring av reglene i dag til å sikre frihetens velsignelser for mennesker i fremtiden (det er hva "etterslekt" betyr)? Kan du tenke på noen andre måter regjeringen sørger for at folk i fremtiden vil ha frihet?
  4. Hva betyr "å sikre frihetens velsignelse til våre etterkommere"?

Aktivitet 3. En ufullkommen forening

  • I den hypotetiske situasjonen i aktivitet 1, kom klassen frem til et system som tillot individer å operere alltid som de vil? Sannsynligvis ikke. Selv om ideene kan ha vært forskjellige om hvordan man skal takle det å bli strandet, involverte enhver idé sannsynligvis folk som til en viss grad arbeidet sammen gjennom kompromisser.
  • For det meste tillot konføderasjonsartiklene, vedtatt i 1777 og ratifisert i 1781, hver stat å gjøre som den ville! Viktige beslu*tninger måtte bli enige om av statene enstemmig, noe som var nesten umulig. Slike beskyttelser var et svar på frykten for en sterk sentral regjering (som et monarki). Beskyttelse av staters rettigheter var et hovedanliggende for de som utarbeidet artiklene. En føderal regjering ble opprettet, men den regjeringen hadde svært liten makt til å tvinge stater til å gjøre noe som å betale skatt, sende representanter til kongressen eller hjelpe en annen stat.
  • Som forklart på den barnevennlige ressursenBens guide til den amerikanske regjeringen, en lenke fra det EDSITEment-anmeldte nettstedet Internet Public Library:
  • Artiklene viste seg å være et svakt styresett. Den føderale regjeringen hadde bare makt til å erklære krig og administrere utenrikssaker. I henhold til artiklene jobbet hver stat uavhengig. Kaos brøt ut fra dette styresystemet. Noe måtte gjøres, men veien videre viste seg å være humpete. Mens amerikanerne var glade for å være fri fra britisk styre, var de vant til å være suverene og ønsket å forbli slik.
  • Del med klassen disse to hendelsene som demonstrerer problemene som ligger i konføderasjonens vedtekter:
    • Hvor er alle sammen?— I henhold til vedtektene hadde den føderale regjeringen svært liten makt til å tvinge stater til å handle. Det var svært vanskelig å få representanter fra statene til å stille opp på møter. Denne historien, tilgjengelig påAmerikas bibliotek, en lenke fra EDSITEment-ressursenAmerikansk minne, viser hvordan USA nesten ikke klarte å signere Paris-traktaten, som formelt avslu*ttet den amerikanske revolusjonen og ga det nye landet land helt til Mississippi-elven.
    • Journals of the Continental Congress, 1774-1789, for tirsdag 27. juni 1786— Den første og siste setningen på side 366 (finn ved å bruke Finn-funksjonen i nettleseren din for å finne «Side 366»—fra oppføringen for 27. juni 1786, tilgjengelig på EDSITEment-ressursenAmerikansk minne), avslører at i 1786 var USA nesten tom for penger. Etter å ha kjempet en lang og vanskelig krig, hadde den føderale regjeringen pådratt seg stor gjeld. Kongressen hadde imidlertid ikke makt til å tvinge stater til å bidra med penger til den nasjonale statskassen. Unionen kan gå i stykker fordi den føderale regjeringen ikke hadde noen sikker måte å skaffe penger på!

Aktivitet 4. Den illustrerte ingressen

  • Gi hver gruppe til å lage sin egen bildebokversjon av ingressen. Hver setning skal skrives på sin egen side med en passende illustrasjon. Om ønskelig kan gruppen legge til en introduksjon og/eller konklusjon (omtrent et avsnitt langt hver) for sin bok.
  • Gi gruppene en mulighet til å dele bøkene sine med klassen.
  • Teknisk kunnskapsrike klasser kan bruke programmer som PowerPoint eller HyperCard for å lage lysbildeversjoner av oppgaven, som deretter kan legges ut på nettet.
  • En alternativ måte å organisere denne leksjonen på er å tilordne en side til hver elevgruppe ved å lage en enkelt klassebok.

Leksjonsutvidelser

  • Studentene kan lage en dokumentarisk tidslinje som viser hvordan nasjonen vår har fortsatt å bli "mer perfekt", og oppfyller og utvider løftene som er angitt i grunnlagsdokumentene. Et godt sted å starte ville væreAmerican Memory TimelinefraLibrary of Congress.
  • Elevene kan intervjue foreldre eller besteforeldre for å diskutere hvordan lover og rettferdighetsbegreper har endret seg i deres levetid.
  • Gjennom det EDSITEment-anmeldte nettstedetHøre, kan studentene undersøke historien til Høyesterett og finne ut hvilke saker som står på sakslisten i dag.
Innledningen til grunnloven: Hvordan lager du en mer perfekt union? (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Van Hayes

Last Updated:

Views: 5422

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Van Hayes

Birthday: 1994-06-07

Address: 2004 Kling Rapid, New Destiny, MT 64658-2367

Phone: +512425013758

Job: National Farming Director

Hobby: Reading, Polo, Genealogy, amateur radio, Scouting, Stand-up comedy, Cryptography

Introduction: My name is Van Hayes, I am a thankful, friendly, smiling, calm, powerful, fine, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.