21 tapaa rikkaiden tuhlata rahojaan (2024)

21 tapaa rikkaiden tuhlata rahojaan (1)

Tekijä:Lia Sestric, Osallistuja

Voi kun vain voisitrikastu nopeasti. Kun olet rikas, sinulla on enemmän rahaa kuin tiedät mitä tehdä. Mutta valitettavasti joskus liikaa rahaa voi johtaa hukkaan.

Jokainen rikas ei tietenkään tuhlaa rahaa; monet tietävät, kuinka kuluttaa vastuullisesti, kuten tunnetusti säästäväinen miljardööri Warren Buffett. Silti on joitakin miljardöörejä ja miljonäärejä - ja ihmisiä, jotka eivät ole kumpaakaan - jotka käyttävät rahansa asioihin, joita he eivät todella tarvitse.

Napsauta läpi nähdäksesi 21 esimerkkiä siitä, kuinka jotkut rikkaat ihmiset tuhlaavat rahojaan.

1. Huolehdi aina pullon huoltovälilehdestä

Pullopalvelu on iso osa yökerhokokemusta. Se on myös pakollinen, jos haluat VIP-vieraanvaraisuutta – ja kun olet rikas, sitä kaipaat juuri. Palvelusta tulee kuitenkin kova hinta.

Mainos

LavishVegas.comin mukaan Las Vegasin klubit veloittavat yleensä 350–575 dollaria jokaisesta pullosta, plus verot, tarjoilijan juomarahat, pöytävihjeet ja muut sekalaiset maksut. Ja useimmissa klubeissa on kahden pullon vähimmäismäärä yksi pullo per kolme henkilöä -säännöllä, mikä tarkoittaa, että laskusi voi olla jopa 1 150 dollaria, jos olet kuuden hengen ryhmässä.

2. Superyachtin saaminen statussymboliksi

Joillekin superyacht ei ole huvivene; se on statuslaiva, jota he haluavat kaikkien ystäviensä kadehtivan.

Huviveneet saattavat olla tusina superrikkaille. Mutta vain siksi, että sinulla on rahaa ostaa sellainen, se ei tarkoita, että sinun pitäisi. Towergate Insurancen raportin mukaan 100 metriä pitkän superjahdin, jonka huippunopeus on 25 solmua ja 50 miehistön jäsentä, osto ja ylläpito maksavat keskimäärin 275 miljoonaa dollaria. Onko se todella sen arvoista?

3. Kiinteistön ostaminen tai vuokraaminen, jossa he käyvät harvoin

Asunnon ostaminen on hyvä sijoitus-- mutta vain jos käytät sitä tai teet voittoa. Jotkut rikkaat ihmiset ovat kuitenkin syyllistyneet ostamaan kiinteistöjä, joita he eivät koskaan käytä. Sama koskee vuokraamista.

Mainos

Vuoden 2013 artikkelissa yksi Vulture-kirjoittaja kertoi vuokrakokemuksestaan ​​Guns N' Rosesin keulahahmon Axl Rosen kanssa. Rosen kerrottiin vuokranneen kirjailijan asunnon New Yorkissa kahdeksi vuodeksi, mutta ei koskaan muuttanut sisään. "Sikäli kuin voin sanoa, Axl ei koskaan asettunut paikalleni ensimmäisen katselunsa jälkeen", kertoo Vulture.

4. Omien saarten ostaminen

Julkkikset ja multimiljonäärit voivat ostaa yksityisiä saaria päästäkseen eroon paparazzeista tai vain tehdäkseen mitä tahansa parhaaksi näkevät. Se on kuitenkin paljon rahaa siivulle paratiisia.

Esimerkiksi näyttelijä Eddie Murphy osti Rooster Cayn Bahamalla 15 miljoonalla dollarilla vuonna 2007, raportoi Private Islands Magazine. Myös lehden mukaan näyttelijä Mel Gibson osti Mago Islandin Fidžiltä 9 miljoonalla dollarilla vuonna 2005.

5. Investointi vääriin startup-yrityksiin

Sijoittaminen startup-yrityksiinsaattaa olla helpompaa ja halvempaa kuin sijoittaminen jo vakiintuneisiin yrityksiin. Riskit voivat kuitenkin ilmeisesti olla melko korkeat - minkä vuoksi kunnollinen tutkimus tulisi aina tehdä ensin, jotta nähdään, onko käynnistys fiksu idea.

6. Naurettavan kalliiden autojen ostaminen lapsille

Kiinteistösuunnittelulakimies, John McManusMcManus & Associates, sanoi, ettei ole mitään syytä ostaa törkeän kalliita, eksoottisia ajoneuvoja nuorille ja nuorille aikuisille – etenkään niille, jotka ovat tehneet huonoja arvosteluja. "21-vuotias kehittää edelleen aivojen etulohkoa, jossa kaikki arvostelukyky ja arvostelukyky ovat", hän sanoi.

Mainos

Vaikka joistakin luksusautoista saattaa tulla klassikoita, jotkin eivät välttämättä ole kalliin hintalapun arvoisia lopulta poistojen vuoksi. "Suhteettoman suuri osa eksoottisista autoista tyypillisesti heikkenee välittömästi, kun ne vierivät pois alueelta", McManus sanoi. "Vaikka he eivät tekisikään, pieninkin onnettomuus voi vaikuttaa arvoon pysyvästi, joskus dollarin penniin asti."

7. Yritetään aloittaa lastensa urheiluura

Kaikki vanhemmat haluavat parasta lapsilleen, ja rikkailla ihmisillä on rahaa sen toteuttamiseen. Ja ne, jotka haluavat lastensa aloittavan uran urheilussa, ovat valmiita maksamaan suuria summia tehdäkseen unelmistaan ​​totta.

"Pelkästään klubin joukkueen jäsenmaksut voivat olla 3 000 - 5 000 dollaria vuodessa, plus turnaukset, yksityiset harjoitukset ja ulkomaanmatkat, mukaan lukien lennot ympäri maata", McManus sanoi. Mutta tuhansien dollarien käyttäminen klubijoukkueisiin ja urheiluun pienelle lapselle voi olla täydellistä rahanhukkaa, jos lapsi ei edes halua olla urheilija.

8. Megakartanoiden rakentaminen – äläkä koskaan asu niissä

CNBC raportoi viime vuonna, että 195 miljoonan dollarin arvoinen megakartano rakennettiin Beverly Hillsiin vuosia sitten. Vaikka kartanossa on 12 makuuhuonetta, 22 kylpyhuonetta ja 15 000 neliömetrin viihdekompleksi sekä viinitarha, omistaja ei ole asunut siellä ainakaan kahdeksaan vuoteen.

Olipa omistaja unohtanut tai siirtynyt seuraavaan suureen asiaan, tämä on selvästi rahan haaskausta, johon vain rikkailla on varaa.

Mainos

9. Kultaista valmistettujen hammastikkujen käyttäminen

Kukapa ei rakasta kultaa? Olipa kyse kultakoruista tai jopa astioista, rikkailla on niitä varmasti runsaasti. Ja jos he ovat erittäin rikkaita, he saattavat jopa käyttää jalometallia poimimaan ruokaa hampaistaan. Business Insiderin mukaan jotkut rikkaat ihmiset haluavat käyttää rahojaan 600 dollarin hammastikkuihin, uskokaa tai älkää.

10. Ylellisten sairaalahuoneiden valitseminen

Tavallinen sairaalahuone ei sovi rikkaille. Sen sijaan jotkut maksavat kylpylämäisestä tai neljän tähden hotellikokemuksesta hienoilla liinavaatteilla, teellä ja vastaavilla. Jotkut sairaalat tarjoavat jopa hienoja ruokia, kuten hummeriraviolia tai lammasta. Kuulostaa hyvältä, mutta paljonko tämä maksaa? New Yorkissa monet sairaalat tarjoavat huoneita, jotka maksavat jopa 4 000 dollaria yöltä, raportoi New York Post.

Hummerin häntä kukaan?

11. Concierge-lääkkeiden maksaminen

Sen lisäksi, että jotkut varakkaiden luokan jäsenet käyttävät omaisuuksia sairaalahuoneisiin, he maksavat muutaman dollarin lääketieteellisistä palveluista vakuutuksensa ulkopuolella.

Bloomberg Business raportoi, että concierge-lääketiede voi sisältää ympärivuorokautisen päivystävän lääkärin ja jopa päivystyksen, joka on suunniteltu erityisesti kotiin. Se voi maksaa jopa 30 000 dollaria tällaisen hoidon saamisesta ja jopa miljoona dollaria tästä ensiapuun.

12. Omien Doomsday Luxury Condos -asuntojen ostaminen

Jopa rikkaat pelkäävät maailmanloppua. Onneksi he voivat maksaa kalliista ylellisestä selviytymishuoneistosta Kansasissa, jossa on ylimääräinen vesihuolto ja ilmansuodatus, ensiapukeskus, viestintäkeskus, sekatavarakauppa, baari ja oleskelutila, sisäuima-allas ja kylpylä, ja enemmän. Se maksaa 1,5–3 miljoonaa dollaria, mikä ei ehkä ole sen arvoista, koska maailmanloppujen todennäköisyys on melko pieni – ainakin tämän elämän aikana.

Mainos

13. Ostaa taidetta vain siksi, että he voivat

Rikkaat ovat aina pitäneet taiteesta, mutta heidän taiteensa ja antiikkisuorituksensa on ajanut heidät ennätyshintaan. Kahdessa New Yorkin taidemyynnissä vuonna 2013 yli miljardi dollaria käytettiin maalauksiin ja veistoksiin, mikä tekee siitä tuolloin taidemarkkinoiden historian korkeimman huutokaupan, raportoi Guardian.

Mutta ellei jokaisella ostajalla ole todellista intohimoa taiteeseen eikä hän osta vain esineitä näyttääkseen "maailmallisilta" tai "hienoisilta", se on miljardi dollaria.

14. Helikopterien ostaminen

Mitä ostat puolisolle, jolla on kaikki? Helikopteri ja lentotunnit, jos olet Angelina Jolie. Vuonna 2012 Fox News kertoi, että näyttelijä osti silloiselle sulhaselleen Brad Pittille 1,6 miljoonan dollarin helikopterin sekä lentotunteja.

Yksityiset helikopterit ja suihkukoneet ovat mukavia. Mutta miksi maksaa miljoonia, kun voit maksaa vähemmän ensimmäisen luokan lipusta mukavassa kaupallisessa lentoyhtiössä?

15. Kulutus 6 lukua sisäänrakennettuun kotiteatteriin

Miltä mukautetut nojatuolit, joissa on lämmitys- ja hierontavaihtoehdot, kuulostavat elokuvien katseluun? Nämä ovat joitain ylellisyyksiä, jotka tulevat rikkaille tarkoitettuihin yksityisiin kotiteattereihin.

Mainos

Näiden tarpeettomien ylellisyystuotteiden rakentamisen hinnat voivat helposti maksaa 100 000 dollaria tai enemmän. Ja kun maksat jo näin paljon, mikä on vielä useita satoja dollareita saadaksesi ensimmäiset näkemykset uusimmista teattereihin saapuvista elokuvista?

16. Yksityisiin klubeihin liittyminen - vain ajaaksesi nopeita autoja

Mitä järkeä on ostaa mukava, kallis, erittäin nopea auto, jos et voi ajaa sillä tiellä? Näin ajattelevat jotkut rikkaat autoharrastajat, jotka tarvitsevat kilparadan ajaakseen pahiksiaan huippunopeudella – ja he ovat valmiita luopumaan raskaasta käteisestä tehdäkseen niin.

Esimerkiksi Kaliforniassa on 4 ja puolen mailin yksityinen kilparata, joka antaa näille omistajille mahdollisuuden kokea ajelunsa täysillä. Mutta CNBC:n mukaan jäsenyys voi maksaa 85 000 dollaria ja enemmän.

17. Sukellusveneurheiluautojen ajaminen

Jos olet kyllästynyt ajamaan urheiluautoilla kilparadalla, entä täysin toimiva vesiurheiluauto, joka voidaan ajaa veden alla? Jos olet rikas, sinulla on todennäköisesti varaaosta sukellusveneauto – kuten James Bondin Lotus elokuvassa "The Spy Who Loved Me-- 2 miljoonalla dollarilla Hammacher.comissa. Joillekin se on rahan haaskausta, mutta toisille se on vain hauskuuden hinta.

18. Henkilökohtaisten kokkien palkkaaminen

Julkkikset ja erittäin varakkaat ovat tottuneet saamaan mitä haluavat – eikä ruoka ole poikkeus. He ovat valmiita jakamaan tonnia käteistä henkilökohtaisten aterioiden saamiseksi.

Mainos

Henkilökohtaiset kokit veloittavat yleensä 50–75 dollaria tunnilta (plus päivittäistavarat), raportoi New York Post, mikä tarkoittaa, että kokonaiskustannukset voivat nousta muutamaan sataan dollariin per ateria. Se ei kuulosta niin herkulliselta, vai mitä?

19. Kartanoiden ostaminen hevosilleen

Tallit ovat köyhän miehen hevosia varten; ääririkkaiden hevosilla on megakartanoita, joita he kutsuvat omakseen. CNBC:n mukaan nämä kodit voivat maksaa kymmeniä miljoonia dollareita yhdessä eksklusiivisessa naapurustossa superrikkaille floridilaisille. Turhaa kulutusta? Ehkä, mutta rikkaat ovat yksinkertaisesti tottuneet parhaaseen.

20. Kulutus 6 lukua suurempiin kaappeihin

Sulje silmäsi kaikille Carrie Bradshaweille, jotka ovat ihastuttavia, ja kuvittele tämä: Kävelet vaatekaappiisi ja näet satoja värikkäitä kenkiä koristamassa seiniäsi ja hyllyjäsi, joissa on suunnittelijapukujasi, kukkaroitasi ja korujasi.

Avaa nyt silmäsi ja yritä olla pettymättä - vain rikkailla on varaa tällaiseen vaatekaappiin. Mutta älä tunne pahaa oloa; rikkaiden kaapit voivat olla valtavia, mutta yleisesti ottaen ne ovat rahan haaskausta. Ei ole ennenkuulumatonta, että rikkaat ja kuuluisat kuluttavat huikeat 100 000 dollaria tai enemmän kaappiin, joka on niin suuri, että voit isännöidä co*cktaileja.

21. Tutki maailmaa yksityisellä suihkulla

Unohda risteilyt tai reppumatkat Euroopan halki; rikkaat ovat vieneet seikkailumatkat aivan uudelle tasolle. He eivät käytä yksityisiä suihkukoneita vain nopeisiin työmatkoihin tai lähteäkseen pois kaupungista viikonlopuksi – he lentävät yksityisesti matkustaessaan ympäri maailmaa ja näkeessään useita maita. Jotkut yritykset tarjoavat yksityisiä suihkumatkoja, joissa ihmiset voivat tehdä matkoja, jotka kestävät yli 20 päivää ja maksavat yli 90 000 dollaria henkilöä kohti.

Mainos

Tämä artikkeli,21 tapaa rikkaiden tuhlata rahojaan, ilmestyi alun perinGOBankingRates.com.

Lisää GOBankingRatesista:

21 tapaa rikkaiden tuhlata rahojaan (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: The Hon. Margery Christiansen

Last Updated:

Views: 6325

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: The Hon. Margery Christiansen

Birthday: 2000-07-07

Address: 5050 Breitenberg Knoll, New Robert, MI 45409

Phone: +2556892639372

Job: Investor Mining Engineer

Hobby: Sketching, Cosplaying, Glassblowing, Genealogy, Crocheting, Archery, Skateboarding

Introduction: My name is The Hon. Margery Christiansen, I am a bright, adorable, precious, inexpensive, gorgeous, comfortable, happy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.