Lopeta ajan kuluttaminen näillä 10 kalliilla tavoilla (2024)

Pidä kiinni kovalla työllä ansaitusta rahasta, jotta voit nauttia enemmän siitä, mitä elämä tarjoaa.

Kun tuo palkka osuu tilillesi, se voi saada sinut tuntemaan olosi euforiseksi. Rahan jääminen yli laskujen maksamisen jälkeen tuntuu vielä paremmalta. Muttakuluttaa liikaakevytmieliset asiat eivät tunnu niin hyvältä.

Liiallinen kuluttaminen on itse asiassa valtakunnallinen trendi. Yhdysvaltain työtilastoviraston vuonna 2018 tekemän kulutuskulutustutkimuksen mukaanmerkittävä kasvukuinka paljon rahaa kuluttajat käyttivät ruokaan sekä kotona että sen ulkopuolella. Myös viihde-, hygienia- ja vaatetuskulut nousivat.

Vaikka monet näistä kustannuksista ovat järkeviä, saatat itse asiassa tuhlata rahaa yhteen tai useampaan toimintaan. Napsauta tai pyyhkäise nähdäksesi, kuulostaako jokin näistä rahaa tuhlaavista tavoista tutulta, ja opi kuinkarakentaa parempi budjetti.

Klikkaustässäilmoittautua maksuttomalle talouskasvatuksen sähköpostikurssillemme.

1. Katsot liikaa kaapelia

Kaapeli- ja satelliittitelevisio ovat olleet normaaleja niin pitkään, että on vaikea kuvitella, etteikö palveluja olisi tarjolla. Tietäen, että heillä oli vangittu yleisö, nämä yritykset saattoivat periaatteessa veloittaa mistä he pitivät.

Se ei kuitenkaan ole enää totta, koska sisällön suoratoistopalveluita ja laitteita on laaja valikoima, jotka alentavat kustannuksia huomattavasti ja lisäävät samalla valikoimaa. Uudentyyppisten antennien ansiosta voit jopa nauttia paikallisista kanavista ja urheilulajeista, jotka ovat saattaneet pitää sinut kiinni johdossa. Netflixistä, Hulusta ja Disney+:sta Rokuun, Fire Sticksiin, Slingiin ja muihin, voitsäästää satoja dollareitavuodessa. Sinun tarvitsee vain katkaista se johto.

Selvittää:60 luovaa ja yksinkertaista tapaa säästää rahaa

2. Kuluttaa liikaa Starbucksissa

Starbucks-juoman keskihinta on noin4,50 dollaria. Jos otat yhden joka päivä matkallasi töihin, kerro se viidellä. Se on 22,50 dollaria viikossa. Se ei tarkoita edes seitsenpäiväistä tapaa viikossa, niitä aamiaisvoileipiä tai juomaa kollegalle.

Suunnittele nyt 22,50 dollaria koko vuodelle. Se on yhteensä 1 170 dollaria, vain kahvilla. Jos et tiedä, miksi et voi luoda säästötiliä, se voi johtua siitä, että juot sitä. Valmista sen sijaan kahvisi kotona (voit jopa ostaa kädessä pidettävän maidonvaahdottimen Amazonista alle 10 dollarilla ja hankkia edullisia makulisäosia) ja maksa rahat, jotka olisit käyttänyt.

3. Noudon tilaaminen

Pitkän työpäivän jälkeen on helppo ymmärtää, miksi et ole innostunut aterian keittämisestä ja ruuan tekemisestä. Olipa kyseessä sitten kotimatka, pitsa pikavalinnassa tai ulkona syömään houkutteleva GrubHub-sovellus, nämä ruokakustannukset nousevat nopeasti pilviin. Ruoan lisäksi voi olla palvelumaksuja ja juomarahaa.

Rahan säästäminen tällä tavalla voi olla haastavaa, kun työskentelet pitkiä päiviä ja sinulla on useita paikkoja, mutta voit löytää ratkaisuja. Laske kuluttamasi summa ja vertaa sitä aterioiden tilauslaatikoihin. Tai siirry seuraavaan vaiheeseen ja tarjoa päivittäistavarakaupan toimituspalveluita ja viikonloppunaaterian valmistusviikoksi. Saatat huomata, että voit syödä terveellisempiä aterioita samalla, kun kulutat vähemmän.

4. Ostamalla tuotteita vain ostaaksesi niitä, et käytä niitä

Ne, jotka tekevät ostoksia säännöllisesti, kertovat, että he tekevät useinkäytä shoppailua terapiana. He eivät todellakaan osta välttämättömiä asioita. Tämä saattaa selittää, miksi niin monet ihmiset päätyvät täyttämään huoneet ja kaapit tavaroilla, joita he eivät käytä, tai jopa maksavat säilytysyksiköistä loput. Shoppailusta voi tulla riippuvuus, joka maksaa sinulle monella tapaa.

Ole tietoisempi ostosten suhteen ja sitoudu ostamaan vain sitä, mitä tarvitset, sen sijaan, että ostat sen viikon alennuksessa. Vältä kiusauksia kiertämällä ostoskeskusta ja myyntipisteitä sekä ostossovelluksia tai -sivustoja.

5. Poimiminen ruokakaupasta enemmän kuin voit käyttää ennen kuin se menee huonoksi

Vaikka aikomus olisikin käyttää kaikki tuotteet salaatin valmistukseen tai banaanien viimeistelyyn, ruoka menee huonoon ennen kuin se on kulunut. Yhdysvallat on yksi viiden suurimman maan joukostaruokajäte.

Riippumatta siitä, onko sinulla kiire tehdä ruokaostoksia tai teet sen nälkäisenä, yliostaminen voi olla helppoa tämän viikoittaisen tehtävän aikana. Suunnittele sen sijaan tietoisesti viikoittaiset ruokalistasi ja luo ostoslista sen perusteella. Elintarvikkeiden tilaaminen verkossa voi auttaa sinua pysymään perusasioissa. Suunnittele ateriat niin, että ostat vain tarvitsemasi ainekset.

6. Älä käytä maksamiasi tilauksia tai jäsenyyksiä

Siellä on kuntosali, jolla et käy, aikakauslehtiä, joita et lue, ja sovelluksia, joita et käytä. Ne saattavat maksaa vain muutaman dollarin kuukaudessa, mutta tosiasia on, että se on silti hukkaan heitettyä rahaa, koska et käytä niitä. Automaattisen maksun avulla on helppo unohtaa, että sinulla on ne.

Käy läpi pankki- tai luottokorttisi tiliote ja kirjoita muistiin kaikki jäsenyytesi. Käytä aikaa soittamiseen ja peru jokainen. Jos haluat apua, sovellukset, kutenTrimmatavoi löytää kaikki nämä tilaukset ja auttaa sinua leikkaamaan kustannuksia.

7. Liian monien vaatteiden ostaminen

Todennäköisesti tulet toimeen murto-osalla nykyisestä vaatekaapistasi. Suurimman osan ajasta kaikki nuo vaatteet, kengät ja asusteet keräävät pölyä, varsinkin jos seuraat muotitrendejä ja suurin osa kaapistasi on "niin viime kaudella".

Ota käyttöön Poshmark, LetGo, Mercari ja OfferUp aloittaaksesi vaatekaappisi yksinkertaistamisen. Osta sitten vaatteita vain silloin, kun todella tarvitset niitä kulumisen tai erityistilanteen vuoksi.

8. Hanki uusi auto kahden vuoden välein

Olipa kyseessä leasing tai auton ostaminen, sen tekeminen parin vuoden välein tuhlaa huomattavan määrän rahaa. Säännöllinen auton ajaminen pois tontilta johtaa merkittäviin poistoihin, joita et voi periä. Tutkimukset osoittavat, että autot voivatmenettää yli kymmenen prosenttianiiden arvosta ensimmäisen ostokuukauden aikana ja sitten yli 20 prosenttia ensimmäisten 12 kuukauden omistuskuukauden aikana. Lisäksi rahaa menee hukkaan lisensseihin, rahoitukseen ja muuhun.

9. Uusimpien laitteiden ostaminen

Joka vuosi yritykset keksivät uuden tuotteen tai päivityksen jo omistamaasi laitteeseen. Ei auta, että ystäväsi jakavat itsestään kuvia uusimpien ja parhaiden vempaimien avulla.

Jos gadgetisi toimii, et tarvitse seuraavaa versiota. Se on rahaa, jonka käyttäisit vain pysyäksesi muiden tahdissa. Ainoa asia, jonka sinun tarvitsee tehdä, ovat säästösi,eläkkeelle siirtyminenja hätärahastotilit. Tee muutos vain silloin, kun se rikkoutuu.

10. Et etsi palveluista parempia hintoja

Kiireinen elämämme häiritsee meitä monista asioista, mukaan lukien siitä, mitä maksamme palveluista, kuten vakuutuksista, matkapuhelimista, kodin siivouksesta ja Internetistä. Et ehkä edes tiedä, nostivatko nämä palveluntarjoajat äskettäin hintoja.

Parhaiden tarjousten ostamatta jättäminen vähintään kerran vuodessa voi tarkoittaa rahan menettämistä. Vaikka tutkimuksen tekeminen soittamalla ja käyttämällä online-hintavertailukoneita voi viedä aikaa, säästöt tekevät vaivan arvoista.

Annoimmeko tarvitsemasi tiedot? Jos et, ilmoita meille, niin parannamme tätä sivua.

Kerro meille, jos pidit postauksesta. Se on ainoa tapa, jolla voimme parantaa.

Joo

Ei

Lopeta ajan kuluttaminen näillä 10 kalliilla tavoilla (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Aron Pacocha

Last Updated:

Views: 6321

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Aron Pacocha

Birthday: 1999-08-12

Address: 3808 Moen Corner, Gorczanyport, FL 67364-2074

Phone: +393457723392

Job: Retail Consultant

Hobby: Jewelry making, Cooking, Gaming, Reading, Juggling, Cabaret, Origami

Introduction: My name is Aron Pacocha, I am a happy, tasty, innocent, proud, talented, courageous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.